Etsitkö lukemista? Näitä kirjoja suosittelen

kirjallisuus
Photo by Pixabay on Pexels.com

*sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty*

Alkaako vanhat suosikkikirjat olla puhkiluettuja ja kaipaat jotain uutta lukemista? Itse en ainakaan jaksa kovin kauan etsiä uusia kirjoja tai kirjailijoita, jos ei kirjastosta äkkiä löydy jotain mielenkiintoista, lainaan jonkun kirjan, jonka olen jo aiemmin lukenut. Harry Potterit olen lukenut useampaan kertaan läpi, samoin monta Ilkka Remeksen ja Taavi Soininvaaran kirjaa (näitä voin tietysti suositella). On kuitenkin monta muutakin kirjaa, jotka kestävät useamman lukukerran tai kannattaa lukea edes kerran. Kirjoitin aiemmin listan kirjoista, joita en suosittele, mutta keskitytään tällä kertaa vähän positiivisempaan luetteloon.

Kirjat, joita suosittelen

*Khaled Hosseini – Tuhat loistavaa aurinkoa & Ja vuoret kaikuivat

Tältä afganistanilais-amerikkalaiselta kirjailijalta olen lukenut nämä kaksi loistavaa kirjaa. Kirjojen teksti on todella elävää ja mukaansatempaavaa. Koko kirja on pakko lukea kerralla. Kirjojen henkilöihin pääsee tutustumaan kunnolla ja hyvin kuvailevan tekstin avulla on helppo kuvitella tapahtumat mielessään. Molemmat kirjat kertovat erilaisten perheiden elämästä Afganistanissa vuosikymmenten aikana ja kirjat lukemalla pääsee tutustumaan myös maan historian vaiheisiin. Hosseinilta on ilmestynyt myös kaksi muuta kirjaa, Leijapoika ja Meren rukous, joita en ole vielä lukenut.

*Bella Linde & Lena Granefelt – Omasta maasta: omavaraisen puutarhurin käsikirja

Tätä kirjaa suosittelen kaikille puutarhanhoidosta ja viljelystä kiinnostuneille. Kirjassa on käytännöllisiä vinkkejä onnistuneeseen puutarhanhoitoon ja kasvisten viljelyyn. Kirja on selkeä, joten ohjeiden noudattaminen on helppoa. Kirjassa on myös viljelijän vuosikalenteri, joka helpottaa puutarhatöiden suunnittelua. Kirjassa on vinkkejä myös parvekeviljelyyn, joten et tarvitse isoa maatilaa, että kirjasta on sinulle hyötyä. Ja jos olet koskaan halunnut tietää, paljonko kasviksia pitäisi viljellä vuoden tarpeisiin, tämän kirjan lukemisen jälkeen tiedät.

*Seppo Jokisen kirjat

Tamperelaisesta komisario Koskisesta on ilmestynyt jo yli 20 kirjaa ja jos et ole vielä lukenut yhtäkään, niin nyt kannattaa aloittaa. Kirjat kertovat arkisesta poliisin työstä rikosten selvittelyssä, mutta huumoria ei ole unohdettu. Henkilöhahmot ovat loistavia ja samojen henkilöiden tarinaa seurataan useammassa kirjassa. Kirjojen tapahtumat sijoittuvat pääasiassa Tampereelle tai muualle Suomeen, mutta parissa kirjassa Koskisen poliisin taidoille tulee käyttöä myös kansainvälisesti.

*Johanna Kohvakka & Liisa Lehtinen – Hyvä, paha muovi

Kirja muovista ei välttämättä kuulostaa kovin kiinnostavalta, mutta ainakin tämän minä luin yhdellä kertaa kokonaan. Jos olet yhtään kiinnostunut ympäristöstä tai muovinkierrätyksestä, kannattaa tämä kirja lukea. Kirjassa kerrotaan muovinkäytön historiasta ja nykypäivästä, erilaisista muoveista. Kirjasta saa myös vinkkejä muovinkäytön vähentämiseen. Saattaa kyllä käydä myös niin, että lukemisen jälkeen muovin käytön vähentäminen ei välttämättä kaikissa asioissa kyllä tunnu edes järkevältä.

*Heikki Henttonen – Tauteja luonnosta

No okei, jos muovit ei välttämättä kiinnosta kaikkia, niin ei välttämättä kiinnosta eläimistä ihmisiin tarttuvat tauditkaan. Mutta jos tartuntataudit kiinnostaa (:D), niin tämä kirjaa kannattaa lukea. Kirjassa on selkeästi esitelty eri eläimissä olevia ja myös ihmisiin tarttuvia tauteja, niiden taudinaiheuttajia sekä kerrottu tautien levinneisyydestä. Esimerkiksi punkkeja pelkäävän kannattaa ennemmin lukea tämä kirja kun iltalehtien uutisia aiheesta. Kirja on selkeä ja helppolukuinen eikä sinun tarvitse olla mikään professori ymmärtääksesi kirjassa kerrotut asiat.


Tälle listalle päätyi ehkä aika erikoisiakin valintoja, mutta jos kaipaat luettavaa pimeneviin iltoihin, niin tässä on jo monta vaihtoehtoa.

Mitä kirjoja sä suosittelet? Kuten listasta voi päätellä, aika monet aiheet kiinnostaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s