Yllätyksiä puutarhassa

puutarha

Hups. Johan tässä pääsi taas kuukausi livahtamaan ohitse sitten viime kirjoituksen. Kevätkin näyttää vihdoinkin olevan muuttumassa kesäksi tai ainakin lumisade on vähäksi aikaa tauonnut. Ulkona on aikaa tullut vietettyä yllättävän paljon, jopa niin kauan että paloin auringossa. Ja vihdoinkin on päässyt aloittamaan puutarhatyöt.

Tai no vihdoinkin ja vihdoinkin, koska otsikon mukaisesti ensimmäinen yllätys puutarhassa on se, että olen tehnyt siellä mitään. Viime syksynä sain hermoromahduksen, koska puutarhassa oli enemmän heinää kun istutettuja kasveja. Sehän ei tietenkään ole omaa syytäni, enkä olisi sille voinut mitään tehdä… Hermoromahduksen seurauksena päätin, että en enää ikinä istuta yhtäkään kukkaa tai tee mitään puutarhatöihin liittyvää. Talvella päätöksessä olikin helppo pysyä.

Kevät koitti ja heti kun lumi alkoi sulaa, piti mennä ihmettelemään pihaa ja tarkistamaan kasvien selviytyminen talvesta. Sitten piti vähän haravoida. Sitten maasta alkoi ilmestyä ensimmäisiä kukkia. Onhan ne niin kauniita, että niitä täytyy saada lisää. Mietin, että jos nyt vähän kuitenkin enimpiä roskia kerään ja pari heinää nypin sieltä täältä pois. Yllättävän rennosti olen vielä ottanut, mutta mun pahimmat viholliset heinät alkaa taas kasvaa. Olen kuitenkin hieman edennyt torjunnassa ja isolle alueelle on nyt levitetty kuorikatetta. Uusia kasveja puutarhaan ei vielä ole paljon ilmestynyt, 5 liljaa istutin sekä muutaman pussin kesäkukan siemeniä.

Toinen yllätys puutarhassa oli, kun jäisestä maasta alkoi kasvaa krookuksia. Ne oli istutettu jo toissa syksynä, eivätkä ne kasvaneet viime keväänä ollenkaan, joten ajattelin että turhaa oli niidenkin istutus. Tänä vuonna yllätys olikin suuri, kun maasta putkahti esiin monta kukkaa eri väreissä. Lisäksi viime syksynä istutetut kukat lähtivät hyvin kasvuun, niiden lajista ei vaan valitettavasti ole enää tarkkaa tietoa. 😀 Hienoja ne on joka tapauksessa.

Yllätys oli myös se, että minttu oli selvinnyt talvesta ja lähti uudestaan kasvuun! Se on istutettu istutuslaatikkoon lämpimään ja aurinkoiseen paikkaan seinän vieressä. Se on ollut hyvin suojassa talvella eikä viime talvena ollut mitään hirmupakkasia, nämä asiat auttoivat sen selviytymistä. Minttu leviää helposti, joten ehkä voisin istuttaa sitä kaikkien rikkaruohojen kohdalle.

Saa nähdä mihin suuntaan puutarhahullutus tässä kesän edetessä lähtee. Ikuinen taistelu heinää ja rikkaruohoja vastaan jatkuu. Helpommalla pääsisi kun istuttaisi kaikki ruukkuihin, mutta kasvimaa ei oikein sinne mahdu.

Yksi kommentti artikkeliin ”Yllätyksiä puutarhassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s