5 vinkkiä Pietariin

matkat, Venäjä

Edelleenkin voi vaan haaveilla matkoista, niin nyt on hyvä palata vielä kerran Pietariin. Olen aiemmin julkaissut kuvia matkalta sekä kirjoittanut kaupungin parhaista vierailukohteista. Jos ja kun taas voi matkustaa, niin Pietariin matkustaessa kannattaa muistaa nämä vinkit:

1. Jos matkustat Pietariin laivalla, varaudu jonottamaan tai varaa priority exit

(En tiedä mikä tilanne on nykyään, kun netistä saa haettua ilmaisen viisumin Venäjälle Pietarin alueelle)

Jos matkustat sinne laivalla niin varaa aikaa passintarkastukseen ja laivalta ulospääsyyn. En koskaan saanut selville, oliko laivasta ulospääsyssä joku ongelma vai kestääkö siinä aina niin kauan. Kun saavuimme satamaan, laivasta pois pääseminen kesti aivan järkyttävän kauan. Lisäksi jos olit jo odottamassa ulospääsyä, sieltä ei päässyt mihinkään, vaan olit jumissa ihmisjoukon keskellä ahtaalla käytävällä. Painajainen. Pitkän jonotuksen jälkeen päästiin toiseen pitkään jonoon odottamaan passintarkastusta. Siinä jonossa ei ollut mitään järkeä. Ihmiset odottivat ihan epäjärjestyksessä ja me ainakin vaan käveltiin ihmisjoukon ohi terminaaliin. En tiedä missä jonon pää oikeasti oli. Satamassa kaikki oli niin sekavaa, kun turistiryhmien piti mennä eri paikkaan kun muiden ja vaikutti vähän siltä, että kukaan ei tiennyt minne mennä.

Kaiken kaikkiaan laivasta ulospääsyssä ja passintarkastuksessa meni yli kaksi tuntia. Ei meillä muuten ollut kiire mihinkään, mutta hotellille menevän kuljetuksen piti lähteä jo ennen kuin olimme edes passintarkastuksessa. No, ne aikataulut ei olleet kovin tarkkoja ja saimme kyydin hotellille. Jos olisi varannut Priority exitin, laivasta olisi päässyt ensimmäisten joukosta ulos eikä passintarkastukseen olisi ollut jonoja, joten suosittelen ainakin oman kokemukseni perusteella valitsemaan sen.

2. Sokos Hotel Palace Bridge

Koska olin niin epäluuloinen Venäjää kohtaan, en suostunut lähtemään sinne, jos ei mentäisi viiden tähden hotelliin. Valintamme oli Sokos Hotel Palace Bridge. Hotelli oli siisti ja hyvällä, rauhallisella paikalla. Hotellissa oli myös hieno kylpylä, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla. Huone ei ollut mitenkään spesiaali, ihan perus, siisti hotellihuone. Hotellin ravintola oli hyvä ja aamupala myös. Voin suositella tätä hotellia.

3. Kävele

Parhaiten uuteen kaupunkiin tutustuu kävelemällä ympäriinsä. Pietarin suurimmat nähtävyydet eivät ole kaukana Nevsky Prospektista, joten kaupungissa on kohtalaisen helppo suunnistaa. Ja jos eksyy, niin aina näkyy joku kirkontorni, jota kohti suunnistaa. Kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet keskustassa ehtii kiertää vaikka yhdessä päivässä kävellen, jos haluaa kävellä 20 kilometriä. Jos kävelet Nevsky Prospektin edestakaisin, siitä tulee jo 6 kilometriä. Tämä on siis vain yksi katu. Ennen matkaa kannattaa kartan avulla vähän suunnitella mitä haluaa nähdä minäkin päivänä ja sen avulla voi suunnitella sopivan pituiset päiväkävelyt. Pietarin metro on edullinen, mutta meidän reissullamme metropysäkit eivät oikein sattuneet sopivasti reitille ja matkustimmekin sillä vain yhden matkan.

4. Singerin Talo

Keskeisellä paikalla Nevsky Prospektilla sijaitsevasta Singerin talosta löytyy kahvila, Pietarin tunnetuin kirjakauppa ja matkamuistomyymälä. Ja nyt kun etsin siitä lisää tietoa, sain selville, että katolla sijaitsee näköalatasanne, joten seuraavalla reissulla on taas päästävä sinne. Kahvilassa oli hyvä palvelu, myös englanniksi, ja hyvää kakkua tietenkin. Matkamuistomyymälä alakerrassa oli kiva ja tein sieltä hyviä löytöjä, mutta siellä oli kova tungos. Kirjakauppa oli mielenkiintoinen, se on ollut toiminnassa jo vuodesta 1919 ja on Pietarin vanhin kirjakauppa. Taloa vastapäätä on Kazanin katedraali ja vähän matkan päässä, kanavan varrella, on Verikirkko.

5. Kirkossa huivi päähän

En nähnyt tästä mitään mainintaa, kun etsin tietoa Pietarista, enkä tiedä onko se pakollista, mutta kirkkovierailuja varten kannattaa varata huivi mukaan. Minulla ei ollut mitään huivia mukana ja vähän ahdisti, kun huomasi että niin monella oli kirkossa huivi päässä.


Tästä reissusta on kohta vuosi! Vieläköhän keksisin jotain kerrottavaa Pietarista, kun ei uusiakaan matkoja ole tiedossa? 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s