Viime aikojen parhaat dokumentit

televisio

Nyt tulee vinkkejä kaikille, joilla on nyt normaalia enemmän aikaa katsoa telkkaria. Jos sarjat ja elokuvat alkaa jo kyllästyttää tai kaikki on jo katsottu, kannattaa siirtyä dokumentteihin. Niitä löytyy varmaan ihan kaikista maailman aiheista. Mun suosikkidokumentteja on luontodokumentit, ympäristöön ja kuluttamiseen ja ruokaan liittyvät aiheet. Alla lueteltuna muutama, jota suosittelen katsottavaksi.


Logged in

Dokumenttisarja nuorista miehistä, joiden arki kuluu pelatessa. Aika mielenkiintoisia juttuja. Ihan tavallisia nuoria, joita elämä on kohdellut aika rankasti. Surullisia tarinoita, vaikka toivoakin oli näkyvissä. Eniten sarjassa järkytti asuntojen epäsiisteys, en ymmärrä miten joku voi elää niin, vaikka en ole mikään siivousintoilija itsekään.

Katsottavissa Yle Areenassa.

Avara Luonto: Ihmeellinen Australia

Yksi mun lempiasia koko maailmassa on Australia, niin tottakai tämä dokumentti pääsee listalle. Sarjassa on kolme jaksoa, joissa tutustutaan Australiaan luontoon eri näkökulmista. Mielenkiintoisia asioita ja mun uusi lempieläin on ehdottomasti sarjassa näkynyt numbat eli pussimuurahaiskarhu. ❤

Katsottavissa Yle Areenassa.

Antropocene: The Human Epoch

Tämä on mielenkiintoinen, mutta erityisesti visuaalisesti upea dokumentti, joka kuvaa ihmiskunnan vaikutusta maapalloon.

Katsottavissa Cmoressa.

Rotten

Dokumenttisarja esittelee ruoantuotannon synkkiä puolia. Aiheet olivat todella mielenkiintoisia ja sarjan katsomisen jälkeen täytyi jälleen kerran miettiä, että voiko enää mitään syödä. Niin paljon hämärää touhua.

Katsottavissa Netflixissä.

Suojattomat kuluttajat

Jos Rotten keskittyy ruoantuotannon ongelmiin, Suojattomat kuluttajat kertoo muun tuotannon ongelmista. Tässä oli kanssa mielenkiintoiset aiheet. Tämän katsomisen jälkeen piti jälleen kerran miettiä, että voiko enää ostaa mitään. Niin paljon hämärää touhua.

Katsottavissa Netflixissä.

Diagnoosi

Sarjassa yritetään diagnosoida oudoista oireista kärsiviä ihmisiä. House-sarjassa asiantuntijana toiminut lääkäri Lisa Sanders etsii vastauksia ihmisiä vaivaaviin ongelmiin kysymällä apua ihmisiltä ympäri maailman. Seitsemässä jaksossa esitellään erikoisia oireita mm. déjà vu:ta seuraava sydänpysähdys.

Katsottavissa Netflixissä.

+1 Maailman oudoin dokumentti

Vaikka siitä on jo aikaa kun olen nähnyt tämän, mutta se on pakko mainita.

Tickled on ehkä kaikista oudoista dokumenteista kaikista ihmeellisin. En vieläkään tajua, että jotain niin kummallista voi olla tapahtunut. Uusiseelantilaisen tv-reportterin David Farrierin tekemässä dokumentissa hän alkaa selvittää tarinaa internetistä löytyvien kutitusvideoiden takana. Kyllä, luit oikein, kutitusvideoiden. Tarina saa mitä ihmeellisempiä käänteitä. Dokumentille on julkaistu myös jatko-osa, The Tickle King (löytyy Youtubesta). En katsonut sitä vielä, mutta ehkä pakko katsoa, jos se olisi vielä oudompi.

Katsoin dokumentin Yle Areenasta, mutta sitä ei tällä hetkellä ole siellä. Sen voi ostaa katsottavaksi Youtubesta.

kuva: Unsplash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s