Maailman paras sitruunapiirakka

reseptit

Voisi luulla, että täytteeseen tuleva sitruunakiisseli olisi vaikeampi tehdä kuin piirakkapohja. Tällä kerralla pohjan teko otti koville. Ensiksi unohdin ostaa kaupasta valmiin pohjaan. (Olen käyttänyt tässä aiemmin kaupan pohjaa, koska on tärkeää, että pohja ei nouse liikaa, koska se paistetaan pelkiltään enkä jaksa ikinä laittaa mitään painoja vuokaan estämään sitä.) No, ajattelin sitten, että teen pohjan itse. Ensimmäinen versio paloi ihan mustaksi. Toinen versio, joka on kuvassa olevassa piirakassa, onnistui ihan hyvin. Se oli tarpeeksi ohut eikä palanut. Mutta: pohja jämähti kiinni vuokaan pahemmin kun mikään ikinä. Seuraavana päivänä se irtosi jo vähän paremmin, kai täyte kostutti sitä sen verran…joten piirakkapohjaan minulla ei tällä kertaa ole reseptiä.

Tästä kaikesta huolimatta tämä on silti maailman paras sitruunapiirakka ja oikeasti aika helppo valmistaa, kunhan ei satu tällaisia sekoiluja. Olen löytänyt reseptin Pinterestistä. Alkuperäinen resepti on englanninkielinen, niin siksi nuo mitat ovat vähän erikoisia.

Maailman paras sitruunapiirakka

Piirakkapohjana voit käyttää kaupan valmista piirakkaa tehdä pohjan itse haluamallasi reseptillä. Paista pohja erikseen.

Täyte

2,3 dl sokeria

3 rkl+1 1/2 tl Maizena

2,3 dl maitoa

1,2 dl sitrunamehua (~2-3 sitruunaa)

3 munankeltuaista

0,6 dl voita

1 sitruunan kuori

1 prk kermaviiliä

Lisäksi

päälle 2 dl kermaa

Valmistus

1. Sekoita sokeri, Maizena, maito ja sitruunamehu kattilassa. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä 2 minuuttia.

2. Sekoita kuumaa seosta vähän keltuaisiin, sen jälkeen lisää keltuaiset kattilaan. Keitä 2 minuuttia.

3. Lisää voi ja sitruunan kuori.

4. Jäähdytä kiisseli ja sekoita siihen kermaviili.

5. Kaada täyte paistetun pohjan päälle.

6. Vatkaa kerma ja levitä piirakan päälle.

7. Anna piirakan tekeytyä muutama tunti viileässä.

En nyt keksi valmistamisesta muuta vaikeutta, kun sen että kananamunakeltuaisten lisäämisessä kannattaa olla tarkkana. Keltuaisia ei saa kaataa kerralla suoraan kuumaan seokseen. Lisää ja sekoita ensin keltuaisiin kattilasta kuumennettua seosta pari kertaa ja kaada sitten vasta ne kattilaan muiden aineiden sekaan. Näin tuloksena on tasainen sitruunakiisseli eikä munakokkeli.

Jos onnistut pohjan paistamaan ja selviät kiisselin keittämisestä, lopputuloksena on kirpeänmakea ja kevääseen hyvin sopiva piirakka.

Hyvää aprillipäivää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s