Tulevaisuuden matkahaaveita osa 2

matkat

Tällä hetkellä voi vain keskittyä haaveilemaan matkoista. Toivoisin, että kaikki tajuaisivat sen ja pysyisivät kotona. Kun elämä koostuu siitä, että olet kotona ja satunnaisesti poistut vain kauppaan (…tää tilanne ei paljon eroa mun normaalista elämästä…), alkaa helposti haaveilla kaukaisista maailmankolkista. Olen aiemmin listannut kymmenen matkahaavettani, joista yksi jo toteutui, kun kävin Pietarissa. Koska sillä listalla on vain kymmenen maata, on tullut mieleen myös monta uutta paikkaa, missä haluaisin käydä. Kuten aiemminkin kirjoitin, olisi melkein helpompi listata paikat, jossa en haluaisi käydä. Mutta kuten aiemminkaan, en edelleenkään usko, että maailmassa on yhtään paikkaa, johon en lähtisi jos olisi turvallinen mahdollisuus.


1. Rantalomalle Afrikkaan

Jos ajattelee rantalomaa, ensimmäisenä ei välttämättä tule mieleen Afrikka. Tämä haave yllätti minutkin. Ensimmäisenä, koska en ole koskaan mitenkään realistisesti ajatellut lähteväni Afrikkaan, ehkä ihan paria maata lukuunottamatta. Toiseksi, koska en ole mikään rantalomailija. Kaiken lisäksi olen tämän haaveen jo toteuttanut. Olen käynyt Tunisiassa kolme kertaa. Hienot rannat sielläkin on, mutta Afrikan mantereella rantaa riitää.

Ensimmäisenä maista tulee mieleen Namibia, Etelä-Afrikka, Mosambik, Tansania ja Kenia. Namibiassa haluaisin nähdä sen mereen loppuvan aavikon, Etelä-Afrikassa pingviinit. Mosambikista olen nähnyt hienoja kuvia, Tansaniassa on ainakin Sansibar ja Keniasta löysin Diani Beachin. Ja tietenkin Mauritius, Madagaskar, Seychellit…vaihtoehtoja on loputtomasti. Myös kun etsin sopivia kuvia, tulin siihen tulokseen, että mun haave on sittenkin koko Afrikka.

2. Panama

Tässä on taas yksi maa listaan ”maat, joihin haluan matkusta nähtyäni jonkun tv-sarjan/elokuvan”. Veikkaan, että ihan alunperin olen bongannut maan jostain Folke Westin tv-sarjasta. Toinen syy siihen on Pako, yksi mun (miljoonasta) suosikkisarjasta, jonka katsoin taas uudestaan vähän aikaa sitten. Miksi maa sitten kiinnostaa? Käy klikkaamassa auki Google maps ja klikkaa satunnaisesti jotain kohtaa Panamassa. Jos sieltä aukeavat kuvat ei riittäneet herättämään mielenkiintoa, etsi kuvia San Blasin saarista, joista näet maiseman myös tuossa ihan ensimmäisessä kuvassa. Tietenkin myös Panaman kanava sekä pääkaupunki Panamá kiinnostavat.

3. Etelä-Korea

Mun mielikuvissa Etelä-Korea, kuten Japani, on siisti, sivistynyt ja huippumoderni maa. En tiedä Etelä-Koreasta kovinkaan paljon, mutta ainakin Soul ja muut suurkaupungit olisi hauska nähdä. Korealainen ruoka kiinnostaa tietysti myös. Ja Jejun saari sekä ehkä kaikkein eniten kiinnostaa tietenkin Imsil Cheese theme park 😀

4. Georgia

Mulla on haaveena matkustaa myös Georgian osavaltioon USA:ssa, mutta tässä listalla on kyse Georgia nimisestä valtiosta. Tästäkään maasta en kovin paljon tiedä, mutta kuvien perusteella luonto on upeaa. Olen myös kuullut, että Georgialainen ruoka on hyvä. Hyvän matkakohteen edellytykset täyttyvät siis Georgian kohdalla, joten ehkä suuntaan sinne vielä jonain päivänä.

5. Uzbekistan

Uzbekistan on tullut tutuksi ainakin Ville Haapasalon Silkkitie 30 päivässä-ohjelmasta, joka löytyy myös Yle Areenasta. Haluaisin käydä ainakin Samarkandissa, joka on Keski-Aasian vanhin kaupunki ja nähdä Aral-järven ennenkuin se kuivaa ihan kokonaan.

6. Libanon

Tänne olen halunnut matkustaa jo kauan! Historia kiinnostaa ja maasta löytyy viisi historiallista kohdetta Unescon maailmanperintölistalla. Libanonilainen ruoka on todella hyvää ja Välimeren rannalla nyt aina viihtyy. Ainoa mikä maassa vähän epäilyttää on turvallisuus.

7. Bhutan

Bhutan on yksi maailman eristäytyneimmistä valtioista, joka on maailman viimeisin television käyttöönottanut maa. Myös, jos maan nimi on Ukkoslohikäärmeen maa, jo sen takia sinne on pakko päästä. Maan kulttuuri ja luonto kuulostavat todella kiinnostavilta.

8. Eteläisen Tyynenmeren saaret

Tarvitseeko tähän muuta selitystä, kun tän kuvan? ❤


Onko muilla samansuuntaisia haaveita?

Kuvat: Unsplash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s