Vihdoinkin jotain uutta katsottavaa: Näitä sarjoja suosittelen

televisio

Olen aiemmin maininnut, että minulla on tapana katsoa aina samoja tv-sarjoja uudestaan ja uudestaan. Ehkä pääasiassa siksi, että sarjat ovat niin hyviä, että parempia ei ole tarjolla. Viime aikoina jopa televisiosta on tullut pari uutta hyvää sarjaa, joista toinen on vieläpä suomalainen!


5 sarjaa, joita suosittelen:

Paratiisi

Pitkästä aikaa hyvä ja laadukas suomalainen sarja! Paratiisi kertoo suomalaisesta rikostutkija Hilkka Mäntymäestä, joka lähtee Espanjan Fuengirolaan etsimään kadonnutta suomalaisperhettä. Matkalla paljastuu useiden henkirikosten sarja, jonka uhrit ovat suomalaisia. Sarjassa näyttelee myös Serranon perheestä tuttu Fran Perea!

Sarja oli suomalaiseksi sarjaksi visuaalisesti hieno ja toteutus laadukas, mutta käsikirjoitusta olisi voinut kyllä vielä vähän parannella. Ensimmäiset viisi jaksoa juoni etenee kaikin puolin järkevästi, mutta kolme viimeistä jaksoa näyttää siltä, että ideoita on ollut vähän liikaa ja kaikki mahdollinen on pitänyt tunkea mukaan. Loppuratkaisu oli aika sekava ja vähän pettymys. Tästä huolimatta katsomisen arvoinen sarja.

Sunnuntaisin Yle TV1 klo 21.05, katsottavissa myös Yle Areenassa.

9-1-1:Lone Star

Aidon ja alkuperäisen 9-1-1 ohjelman ollessa tauolla, julkaistiin sarjan Texasiin sijoittuva spin-off. Kun näin sarjasta ensimmäisen videon, olin vähän epäileväinen; pääosanesittäjät olivat vähän kummallinen valinta. Sarjan aloitus oli amerikkailaiseen tyyliin hyvin dramaattinen kaikkien henkilöiden kohdalla, mutta muutaman jakson jälkeen tahti on vähän tasoittunut. Ensimmäisen kuuden jakson jälkeen voi sanoa, että sarja on todella hyvä, mutta ei alkuperäisen veroinen.

Tiistaisin klo 21 FOX, katsottavissa myös Ruutu-palvelussa.

Ozark

Tämän sarjan ensimmäiset kaudet on julkaistu jo pari vuotta sitten, mutta kolmas kausi alkaa pian. Katsoin sarjan kaksi kautta vähän aikaa sitten. Ozark on ihan täydellinen sarja. Kannattaa katsoa. Onneksi tulee kolmaskin kausi. Henkilöt ovat mielenkiintoisia, juoni on todella mielenkiintoinen, näyttelijät ovat erinomaisia ja sarja on kaikin puolin hienosti toteutettu.

Sarja on rikosdraama ja kertoo rahoitusneuvoja Martin Byrdesta ja hänen perheestään, jotka muuttavat Chicagosta pikkukaupunkiin Ozarkvuorten järviseudulle ja yrittävät keksiä keinoja pestä miljoonia dollareita huumekartellin rahoja. Ihan sairaan hyvä sarja.

Ensimmäinen ja toinen kausi Netflixissä, kolmas kausi ilmestyy 27.3.

Gentefied

Gentefied on hauska ja sympaattinen sarja kolmesta meksikolais-amerikkalaisesta Moralesin serkuksesta, jotka yrittävät pitää isoisänsä tacoravintolan pystyssä ja samalla tavoitella omia unelmiaan. Elämässä on monenlaista sotkua, yhtenä huolena jatkuva vuokrien nousu ja asuinalueen keskiluokkaistuminen.

Ensimmäinen kausi katsottavissa Netflixissä.

Lunatics

Lunatics on nimensä mukaisesti aivan täysin sekopäinen sarja oudoista ihmisistä. Suosittelen tätä huonon huumorin ystäville, ei välttämättä sovi ihan kaikille.

Ensimmäinen kausi katsottavissa Netflixissä.


Vähän rikoksia, vähän draamaa ja sopivasti komediaa. Netflix tarjoaa eniten katsottavaa, mutta hyviä sarjoja on muuallakin. Suomalaisten sarjojen taso on parantunut viime vuosina ihan huimasti ja toivoisin näkeväni tulevaisuudessa enemmän mielenkiintoisia kotimaisia sarjoja.

Oliko listalla tuttuja sarjoja? Mitä muita sarjoja suosittelisit?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s