Veriappelsiinirisotto

reseptit

Olen ehkä hieman myöhässä tämän reseptin julkaisussa, koska veriappelsiinien paras sesonki taisi jo mennä. Mutta jos jostain niitä vielä löytyy, kannattaa niitä kokeilla risottoon. Resepti toimii varmasti myös ihan tavallisen appelsiinilla. Mielestäni veriappelsiinit on parempia kuin tavalliset appelsiinit, koska ne on helpompi kuoria ja ne ovat maukkaampia. Veriappelsiini sopii niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin hyvin.

Risottoon ei kovin kummoisia aineksia tarvita, riisillä, sipulilla, voilla, parmesaanilla (tai jollain toisella juustolla) ja kana/kasvisliemellä pääsee jo pitkälle. Sekaan voi lisätä oikeastaan mitä vaan, esimerkiksi punajuurta ja vuohenjuustoa tai sitruunaa ja tarjoilla seurana parsaa. Kuten yleensä, en taaskaan käyttänyt mitään valmista reseptiä. Sen verran katsoin reseptejä, että monessa oli käytetty mausteena timjamia ja sitä päätyi myös tähän.

Veriappelsiinirisotto

vähän oliiviöljyä

25 g voita

sopivasti hunajaa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

pala chiliä

380 g risottoriisiä

1 l kanalientä

1/2 dl sitruunamehua

2 veriappelsiinia

50 g Parmesania/Grana Padanoa

1 tl timjamia

suolaa

mustapippuria

Valmistus

1. Pilko ja raasta kaikki aineet valmiiksi. Kuumenna kanaliemi

2. Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä muutama minuutti voi-öljyseoksessa ja hunajan kanssa.

3. Lisää riisit, sekoittele niitä padassa muutama minuutti, varo etteivät ne pala. 

4. Kaada sekaan kanalientä sen verran, että riisit peittyvät, sekoita koko ajan kunnes neste on imeytynyt.

5. Lisää toisen kerran kanalientä, sekoita kunnes kaikki on imeytynyt. Sen jälkeen lisää sitruunan mehu ja juustoraaste sekä veriappelsiinin mehu ja hedelmäliha. Kun kaikki neste on hävinnyt, jatka kanaliemen lisäämistä vähitellen, kaada lisää aina kun edellinen on imeytynyt.

6. Mausta sopivalla määrällä mustapippuria, suolaa ja timjamia

7. Kun olet kaatanut risottoon viimeisenkin kanaliemen, sekoita pari minuuttia ja nosta kattila pois levyltä. Anna risoton tekeytyä vartin verran ennen tarjoilua. Raasta vielä valmiin annoksen päälle juustoa sekä halutessasi appelsiinikuorta ja ripottele vielä vähän timjamia koristeeksi.

Kyllä kannatti taas viihtyä hellan ääressä sekoittamassa, koska niin maukasta tämä risotto oli.

Olisiko kenelläkään ehdotuksia seuraavaan risottoon?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s