10 parasta Youtube-kanavaa

internet

Ihmettelen yhä suuresti, miten Youtubesta on tullut niin suosittu. Koska, silloin kun minä olin nuori, Youtube oli täynnä vain esimerkiksi tällaista laatukamaa ja salkkarivideoita. Ei kymmenen vuotta sitten edes tiedetty sanaa tubettaja. Mutta kyllä ne nykyajan nuoret osaa kaikenlaista ja Youtubesta voi nykyään löytää laadukkaampaa sisältöä kun televisiosta. Sivulta löytyy luultavasti video ihan mistä tahansa aiheesta ja videoita katsomalla saa helposti kulumaan useamman tunnin. Ja ne tubettajat, ilmeisesti he ovat nykyajan ja tulevaisuuden supertähtiä. Itse olen vähän jälkeenjäänyt tässä(kin) ilmiössä, ehkä myös vähän liian vanha, enkä vielä oikein pysty käsittämään koko ilmiötä. Johtuen juurikin noista tekstin alussa mainituista videoista. 

Sen verran olen kuitenkin päässyt nykyaikaan kiinni, että seuraan muutamia ihmisiä Youtubessa. Suurimmaksi osaksi katson meikkivideoita ja matkavlogeja. Vasta pari viime vuotta olen seurannut säännöllisesti Youtuben tarjontaa, muutamia vuosia hyvin satunnaisesti. Moni varmasti ajattelee, että meikkivideot tai unboxing haulit on turhinta mitä maailmasta löytyy. Turhia ne voi ollakin, mutta myös hyvää ajanvietettä ja meikkivideoita katsomalla olen oppinut meikkamaan paremmin. Vlogit taas on blogeja videomuodossa (hmmmsiitähän se nimi tulee) ja niitä on kiva katsoa varmaankin samasta syystä kun tosi-tv:tä eli haluaa tarkastella (tirkistellä) toisten elämää.

Ja koska Youtubesta löytyy videoita mistä vaan aiheesta, joskus tulee katsottua niitä kissavideoitakin. Seuraamani tubettajat (vihaan tota sanaa) eivät kuitenkaan tee kissavideoita. Lisäsin listaan myös kanavien tilaajamäärät, maalaisjunttina en pysty ymmärtämään miten suosittuja ne oikeasti ovat! Maailman suosituin kanava seuraajamäärältään on PewDiePie eli ruotsalaisen (tietenkin) Felix Kjellbergin kanava. Hänellä on yli 100 miljoonaa tilaajaa, videoita on katsottu yli 24 miljardia kertaa ja Time lehti valitsi hänet maailman 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon vuonna 2016. Ei mikään ihan pieni saavutus. 

10 PARASTA YOUTUBE-KANAVAA

Allana Davison, 649 000 tilaajaa

No okei, näissä videoissa on aika usein kissa, Meryl. 

Videoiden perusteella Allana elää  elämää jonka itse haluaisin: paljon matkustelua, hyvä sisustus ja kiva kämppä hienossa kaupungissa sekä ihana tyyli ja tietysti Meryl. Allanan videoista olen saanut parhaat meikkivinkit, koska hän meikkaa hyvin luonnollisesti. Hän on myös hauska ja vaikuttaa ihmiseltä, jonka ystävä haluaisi olla. 

Safiya Nygaard, 8,7 miljoonaa tilaajaa

Tällä kanavalla suurin osa videoista liittyy muotiin tai kosmetiikkaan. Mutta ne voivat liittyä myös korealaiseen juustopuistoon tai McDonald’s häihin. Safiyan videot ovat superhauskoja ja mielenkiintoisia. Kannattaa katsoa ainakin style challenges!- ja bad makeup science experiments-soittolistojen videot.

Topi the Corgi, 172 000 tilaajaa

Ei kissavideoita, vaan koiravideoita. AWW, niin söpö. ♡♡♡ Topi on Youtuben söpöin ja fiksuin koira.

Shaaanxo, 3,18 miljoonaa tilaajaa

Yksi maailman vaikutusvaltaisimmista kauneusguruista. Shaaanxon videoista löytyy varmasti ohje lähes joka meikkityyliin ja jos mietit jonkun tuotteen ostamista, siitä löytyy arvostelu. Kanavalta löytyy myös paljon unboxing-videoita. Osa videoista on aika pitkiä, olen käyttänyt useamman tunnin elämästäni katsomalla meikkikokoelman järjestelyvideoita…

mariieveronica, 233 000 tilaajaa

Paras suomalainen tubettaja, joka tekee videoita erilaisista aiheista. Jos oot koskaan miettinyt miltä hedelmät maistuu suihkussa, niin tältä kanavalta löytyy siihenkin vastaus.

Sorelle Amore, 915 000 tilaajaa

Tämän kanavan löysin joskus, kun etsin vinkkejä valokuvaukseen. Kanavalta löytyy paljon valokuvausaiheisia videoita, mutta myös paljon muuta liittyen esimerkiksi matkailuun ja minimalismiin.

Samantha Ravndahl, 978 000 tilaajaa

Tämä on hyvä meikkikanava, jossa on paljon arvioita eri tuotteista. Satunnaisesti videoita myös muista aiheista, mutta eniten erilaisia meikkivinkkejä.

RawBeautyKristi, 904 000 tilaajaa

Toinen hyvä meikkikanava.

Sweet Life of Zack and Kristi, 113 000 tilaajaa

Edellisenä mainitun Kristin ja hänen miehensä Zackin kanava, jossa seurataan heidän uuden talonsa remonttia.

Ladylike, 3,55 miljoonaa tilaajaa

Tällä kanavalla on paljon erilaisia videoita, aiheita on monia. Eniten videoita on meikeistä ja muodista.

————————–

Tässä oli nyt esiteltynä kymmenen Youtube-kanavaa, joiden videoita katson eniten. Olivatko ne sinulle tuttuja? Onko jotain kanavasuosituksia?

Kaikille kanaville, joita seuraan, on yhteistä se että videon tekijästä/tekijöistä saa mukavan ja maanläheisen kuvan, en tykkää katsoa ylimielisiltä vaikuttavien ihmisten videoita. Lisäksi videot täytyy olla hyvin toteutettu enkä pidä liian pitkistä videoita, yli 20 minuuttia on usein liian pitkä. Mieluiten katson sellaisia videoita, joissa on jotain järkevää sisältöä (myös meikkaaminen lasketaan), eikä  tekijä vain puhu itsestään.

Voisinko itse kuvitella tekeväni Youtube-videoita? Voisin, jos osaisin editoida ja minulla olisi hyvä kamera jolla kuvata niitä. Tuntuu, että videolla olisi toisaalta helpompi ilmaista itseään kun kirjoittamalla. Videolla näkyy kaikki ilmeet ja eleet, pelkkä puheensävykin muuttaa sanottua asiaa. Kirjoittamalla näitä asioita on joskus vaikea tuoda esille ja ihmiset ottavat vitsiksi tarkoitetun jutun tosissaan, jos ei käytä paljon hymiöitä, jotka taas vievät tekstiltä uskottavuuden. Ainakin toistaiseksi ilmaisen itseäni vain kirjallisesti.

Ps. Tää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s