WordPress vs. Blogger: Erot aloittelijan silmin

bloggaaminen, internet

Jos olet miettinyt blogin perustamista, olet luultavasti kuullut Bloggerista ja WordPressista tai joistain muista blogipalveluista. Itse aloitin blogini pitämisen Bloggerissa, koska koin sen helpommaksi ja halusin ilmaisen alustan. Nyt siirsin blogini WordPressiin (wordpress.com).

Mikä sitten muuttui?

No ekaksi tietysti, osoite. 😀 Kun rekisteröidyn WordPressiin, oli helppoa samalla ostaa oma verkkotunnus, varsinkin kuin sen sai ensimmäiseksi vuodeksi ilmaiseksi. Otin myös halvimman maksullisen sivustopakettiversion (mikä tän nimi on?), joka maksaa 4 e kuukaudessa. Eli aiemmin mun blogi oli täysin ilmainen harrastus, mutta nykyään tämä huvi maksaa minulle ainakin 48 e/vuosi. Verkkotunnuksen hinta olisi ollut 18 e/vuosi.

Mitä järkeä tästä on sitten maksaa? Näin hyvin lyhyellä kokemuksella voin sanoa että ei välttämättä mitään. Ihan hyvin olisin pärjännyt Bloggerillakin. Halusin kuitenkin opetella käyttämään myös WordPressia. Vanhojen tekstien siirtäminen ei ollut ihan niin yksinkertaista kun luulin ja lähes kaikki jouduin tekemään uusiksi, koska tekstiasetukset yms. olivat kaikki ihan sekaisin.

On tässä siirtymisessä silti myös paljon hyviä puolia. Huomasin heti, että kommentointi on tässä parempi. Jostain syystä myös kuvat näyttävät paremmilta. Ehkä vain kuvittelen, mutta ne näyttävät jotenkin kirkkaamilta. Yksi hyvä lisäys on valikkoon kategoriat, josta voi valita tekstejä. Sen olisi saanut askarreltua myös Bloggeriin, mutta täällä se oli huomattavasti helpompaa.

Blogin ulkoasu on myös parempi ja sitä voi muokata enemmän kuin Bloggerissa. Maksamalla enemmän tai käyttämällä WordPressin toista versiota (lue täältä lisää), muokkausvaihtoehdot olisivat loputtomat. Latasin blogiini Illustratr-teeman, jota sitten muokkasin. Koska se on ensimmäinen kokeilemani teema, en osaa sanoa onko se kuinka paljon enemmän tai vähemmän muokattavissa oleva kuin muut.

Tämä artikkelien editori on parempi kuin Bloggerissa, koska täällä tekstin asetukset menevät juuri niinkuin ne ajattelit eikä jää tyhjiä välejä eikä rivit hypi miten sattuu.´ Artikkeleihin voi erilaisia erilaisia ”blokkeja”, joilla on erilaiset asetukset esim. kappale, otsikko & kuva. Läheskään kaikista kiemuroista en ole vielä perillä, mutta ainakin sain sivun julkaistua ja uusia tekstejä kirjoitettua.

Teksteissä minua ärsyttää se, että tekstin väri on harmaa ja se täytyy aina muuttaa erikseen. En tiedä johtuuko se valitsemastani teemasta vai mistä. Toinen asia mikä editorissa ärsyttää, on se että jos ehdit jakaa kappaleet jo ennen tekstin asetusten muokkaamista, ne pitää kaikki muokata erikseen. Eihän se vaikeaa ole, mutta ärsyttävää. Tiedän, että nuo ongelmat varmaan pystyy poistamaan, mutta en ole vielä niin pitkälle päässyt.

Kaiken kaikkiaan olen ollut sivujen siirtoon tyytyväinen, vaikka opeteltavaa on paljon.

Kuvat Pixabaysta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s