Pietarin parhaat palat

matkat, Venäjä

Venäjän reissusta on jo aikaa, mutta mikäs sen mukavampaa kuin muistella matkan parhaita paloja. Olin ennen matkaa aika ennakkoluuloinen Venäjää kohtaan, mutta ne luulot osoittautuivat täysin vääriksi. Haluaisin ehdottomasti matkustaa Pietariin toisenkin kerran!

Pietari on valtavan kokoinen kaupunki, eikä siitä muutamassa päivässä paljon ehtinyt näkemään. Paljon hyviä kohteita kuitenkin ehdin bongaamaan. Jos on suunnitelmissa matka Pietariin, kannattaa alla olevat kohteet laittaa muistiin.

VERIKIRKKO

Keisari Aleksanteri II murhapaikalle rakennettu kirkko on yksi hienoimmista kirkoista, jossa olen koskaan vieraillut. Muutaman euron hintaisella pääsymaksulla pääset ihailemaan todella hienoja taideteoksia kirkon sisällä. Mosaiikkiteoksia ihaillessa ei voi kun miettiä, että kuka niitä osaa tehdä ja etenkin sitä, että kenellä kestää hermot askarrella niin mahtavia teoksia? Kirkko on myös ulkoapäin vaikuttava ilmestys.

Griboyedov channel embankment

http://eng.cathedral.ru/

FABERGÉ-MUSEO

Tänne museoon saa houkuteltua nekin, joita museot eivät yleensä kiinnosta. Museon taideteoksia ihaillessa alkaa haaveilla siitä, että ne saisi kaikki omaan kotiinsa koristeeksi. Museo ei ole kovin iso, mutta samanlaista timanttien säihkettä ei monesta paikasta löydy. Taiteen lisäksi myös rakennus on muutenkin hieno, sieltä voi poimia hyviä sisustusvinkkejä omaan palatsiin.

21, Fontanka River Embankment, Shuvalov Palace

https://fabergemuseum.ru/en/

GALERIA-OSTOSKESKUS

Oikea shoppailijan unelma! Ostoskeskuksesta löytyy noin 300 liikettä laidasta laitaan, New Yorkerista Hugo Bossiin. Täällä on myös Sephora, joka on minulle aina pakollinen kohde. Ostoskeskuksessa on myös paljon ravintoloita ja kahviloita.

Ligovskiy prospect, 30a

https://www.galeria.spb.ru/en/

Tässä on nyt ainakin kolme kohdetta, joissa Pietarissa kannattaa käydä. On siellä paljon muutakin, Pietarissa on kuitenkin saman verran asukkaita kun koko Suomessa yhteensä. Siellä on loputtomasti palatseja, museoita, kirkkoja, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia, mutta näistä kolmesta on hyvä aloittaa.

Lisää kuvia Pietarista löydät postauksesta Pietari kuvina.

2 kommenttia artikkeliin ”Pietarin parhaat palat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s