5 SYYTÄ MATKAILLA SUOMESSA

matkat, Suomi

Kotimaanmatkailu on toisten mielestä ihan parasta ja toisten mielestä pahin painajainen. Oletko miettinyt, että seuraavan lomareissun tekisitkin Suomen rajojen sisällä ja suuntaisit johonkin itsellesi tuntemattomaan paikkaan? Kotimaan kiertelyä voin suositella ihan kaikille ja alle olen listannut monta hyvää syytä matkailla välillä naapurikaupunkiin kaukomaiden sijaan.

5 syytä matkailla Suomessa 

1. Et ole varmasti nähnyt vielä läheskään kaikkea
Suomi saattaa tuntua tylsältä valinnalta matkakohteeksi. Silti tänne saapuu sankoin joukoin ulkomaisia turisteja ja jokin heidät tänne houkuttelee. Jos tuntuu siltä, että Suomi on jo niin nähty, mietipä hetki. Varmasti löytyy paikkoja, jossa et vielä ole käynyt. Tai paikkoja jossa haluaisit käydä uudelleen. Voin luetella heti kymmenen kohdetta, jossa haluaisin käydä, mutta en ole vielä käynyt: Koli, Turun linna, Porvoo, Rauma, Valamon luostari, Etelä-Konneveden kansallispuisto, Sammallahdenmäki, Ahvenanmaa, Luhanka, Oulu. 

2. Maisemat
Joskus pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle ja totuushan on se, että tarpeeksi kun matkustaa, ranta kun ranta alkaa näyttää samalta. Jos kuitenkin haluat rantalomalle, Suomestakin löytyy hienoja rantoja. Suomessa on paljon muitakin hienoja luontokohteita, mutta löytyy täältä myös hienoja kaupunkeja, söpöjä vanhoja puukaupunkeja ja uudempaa arkkitehtuuria. Paljon on myös erilaisia historiallisia kohteita ja vanhoja kirkkoja. Kuvat kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, kaikki tämän postauksen kuvat ovat Suomesta.


3. Turvallisuus
Vaikka tottakai Suomessakin voi jossain määrin kokea turvattomuutta, koko maailman mittapuulla täällä on todella turvallista. Liikenneonnettomuudet, taskuvarkaat tai muut vaarat eivät vaani Suomessa samalla mittakaavalla kun maailman isoissa metropoleissa. Täällä ei ole myöskään suurta riskiä väkivaltaisiin mellakoihin tai mielenosoituksiin.  

4. Ympäristö
Kaikkihan sen nykyään tietää, että lentäminen saastuttaa. Lentäminen ei kuitenkaan ole ainakaan vielä rikos ja ulkomaillekin saa matkustaa, mutta oletko koska käynyt oikeasti turistiretkellä jossain suomalaisessa kaupungissa tai osallistunut johonkin omituisiin tapahtumiin? Retkeillä voi myös luonnossa, etkä varmasti ole vielä käynyt kaikissa Suomen kansallispuistoissa. Kotimaanmatkailu onnistuu myös julkisilla kulkuneuvoilla, mutta tässä löytyisi vielä paljon kehitettävää. Ympäristön kannalta tärkeää on myös, se, että Suomessa toimii jätehuolto eikä ole pulaa puhtaasta vedestä, toisin kuin monessa suositummassa matkakohteessa.

5. Käyttämäsi raha hyödyttää suomalaisia
Matkailubisnes työllistää jo suuren määrän suomalaisia. Kun matkailet Suomessa, käyttämäsi raha jää tänne, eikä karkaa kaukomaille. Kun kulutat rahaa Suomessa, luot samalla tänne lisää työpaikkoja ja edesautat ylläpitämään yhteiskuntaa. Suomessa on neljä vuodenaikaa, joilla on kaikilla omat hyvä puolensa. Suomen matkailualan ongelma on sesongit, kesällä juhannuksesta elokuun puoliväliin ja talven laskettelukausi on ne ajat, jotka työllistää eniten. Matkustamalla kotimaassa näiden aikojen ulkopuolella edistät matkailualan kehittymistä ympärivuotiseksi, mutta matkustamalla kotimaassa edes sesonkiaikana autat edistämään monien ihmisten työllistymistä.

Vielä lopuksi viisi kohdetta, joita voin vaikka tulevan kesän reissukohteeksi suositella:

1. Pietarsaari

2. Kokkola

3. Kenkävero Mikkelissä

4. Salamajärven kansallispuisto

5. Pyhä-Häkin kansallispuisto

Mitä kohteita sä suosittelet Suomessa?

Yksi kommentti artikkeliin ”5 SYYTÄ MATKAILLA SUOMESSA

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s