LAVENTELIN KASVATUS ON VAIKEAA

puutarha
Kuva: Pixabay

Menee hermot koko puutarhanhoitoon jo nyt.

Yritin perehtyä laventelin kasvatukseen. Luin ohjeet ja kylmäkäsittelin siemenet. Ostin kylvömultaa ja laitoin istutusastian lämpimään ja mahdollisimman valoisaan paikkaan. Tässä vaiheessa tilanne näytti vielä hyvältä.

Viime vuonna laventelit itivät tosi hitaasti ja aluksi tuloksena oli vain yksi taimi. Myöhemmin niitä ilmestyi vielä pari lisää ja edelleen pari on jotenkuten elossa. Tänä vuonna 17/18 lähti itämään. Olin ihan innoissani, että jes nyt tänä vuonna kasvatus onnistuu.

No, toisin kävi – kaikki taimet kuolivat. En tiedä mikä siihen oli syynä. Kastelin taimia säännöllisesti, mutta ne kaikki vain menivät nurin. Ylläolevassa kuvassa näkyy monta taimea samassa, mutta leikkasin niitä niin, että joka astiaan jäi vain yksi, ehkä se tappoi ne. Ehkä ne oli istutettu liian pintaan tai ehkä oli kuitenkin liian viileää tai pimeää. En tiedä. Minulla on nyt uudet siemenet kylmäkäsitelyssä ja toivon että ne kasvaisivat paremmin. Siemeniä jäi vielä ylimääräisiä, ne aion vain heitellä pihaan sopivaan kohtaan ja katsoa mitä tapahtuu.

Minulla on ollut vaikeuksia myös ostetun laventelin taimen kanssa. Se on ihan kuivaneen näköinen, mutta luultavasti oikea vika on se, että kastelin sitä liikaa. Leikkelin sitä vähän enkä ole nyt kastellut sitä pitkään aikaan. Saa nähdä miten käy. Viime kesän laventeli on otettu kellarista, siitä on vielä jotain jäljellä, toivon sen selviävän ja kukkivan myös tänä kesänä.

Laventelipellosta haaveilen edelleen, mutta, ainoa toimiva ratkaisu taitaa olla muuttaminen Etelä-Ranskaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s