PARHAAT TAVAT RENTOUTUMISEEN

Yleinen

Päässä pyörii liikaa ajatuksia tai vaihtoehtoisesti ajatus ei kulje yhtään. Sydän hakkaa ja olisi paljon kaikkea tehtävää, mutta toisaalta tekee mieli vain piiloutua peiton alle. Kalenteri on täynnä ja saa juosta paikasta toiseen. Tuota oloa ei kukaan kovin kauan jaksa.

 Kun kiire painaa päälle ja kaipaat pientä hengähdystaukoa, mitä teet? Jokaisella on omat tapansa mielen nollaamiseen ja ahdistuksen poistamiseen, eikä ole mitään yhtä ratkaisua, joka toimisi kaikilla. Listasin alle omat suosikkitapani rentoutumiseen.

TOP 8 rentoutumiskeinot

1. Sauna 
Maailman paras paikka, kun tarvitset rentoutusta. Samalla kun keho puhdistuu, myös mieli puhdistuu. Kuumassa ja hämärässä huoneessa hiljaisuuden keskellä ei tarvitse ajatella mitään. Lämpö rentouttaa lihakset ja saunomisella sanotaan olevan paljon terveysvaikutuksia. Itselleni saunomisella on vain positiivisia vaikutuksia ja saunan jälkeen olo on uudestisyntynyt ja yöunet on taattu.

2. Sarjamaraton
Olen suoratoistopalvelujen suurkuluttaja ja harvoin menee päivääkään, etten jotain sarjaa paria jaksoa katsoisi. Omat ongelmat unohtuu kun laittaa Temptation Islandin pyörimään ja katsoo aivotonta viihdettä pari tuntia tai sitten joku jännityssarja ruutuun ja jännittämään sarjan henkilöjen puolesta. Sarjamaraton toimii aivojen tyhjentäjänä vielä paremmin, kun siihen yhdistää kohdat kolme tai neljä.

3. Käsityöt
Virkkaaminen on tähän paras vaihtoehto: Siihen täytyy keskittyä, mutta se ei ole mitenkään vaikeaa. Vaikka virkkuutyöstä ei tulisi mitään järkevää, se pelkkä prosessi riittää. Kun täytyy keskittyä kunnolla johonkin asiaan, ei tule ajateltua muuta. Kaikki muutkin käsityöt toki toimii, muutama pipo on tullut neulottua samalla kun katsoin Gilmoren tyttöjä.  

4. Maalaaminen
Olitpa taiteellinen tai et, jos tykkäät maalata niin anna mennä. Maalin levittäminen paperille (tai miksei vaikka myös seinään) on jollain tavalla terapeuttista. Tässä sama homma kun virkkaamisessa, vaikka et maalaisikaan seuraavaa Mona Lisaa, maalamisella pääsee helposti flow-tilaan ja aika kuluu ihan huomaamatta.

5. Kokkaaminen tai leipominen
Nämä kaksi asiaa nyt ovat maailman parhaita ihan muuten vaan, mutta toimivat myös rentoutumiskeinoina. Kaikista parasta on kasvisten pilkkominen tai joku leivosten koristelu, koska se vaatii eniten keskittymistä.

6. Siivoaminen
Jos tilanne pääsee kehittymään tarpeeksi pahaksi, siivoaminen on ratkaisu. Samalla kun pyyhkii pölyjä, pyyhkii omat ongelmat piiloon. Lisäksi tavaroiden järjestelyyn täytyy keskittyä, niin ei ehdi ajatella muuta. Kun saa pöydät järjestykseen, tuntuu myös, että elämä on paremmin järjestyksessä. 

7. Luontoretki
Hyvällä säällä luonnossa retkeily virkistää, mutta samalla myös rauhoittaa. Metsän hiljaisuudessa, jossa ei kuulu kun kuin tuulen humina tai vähän lintujen laulua, on niin rauhallinen tunnelma. Jos mieli ei rauhoitu metsässä, niin ainakin keskityt ajattelemaan sitä, että mistäpäin karhu mahtaa hyökätä…Harvemmin sitä nyt oikeasti tarvitsee pelätä ja luonnossa liikkuminen on paljon mukavampaa kuin kaupungissa. 

8. Puutarhanhoito
Luonnon keskellä oleminen auttaa aina. Kukkapenkin kitkeminen voi olla välillä ärsyttävää, mutta se toimii: sillä hetkellä keskityt vain siihen. Kukkien istuttaminen ja pelkkä niiden ihailukin auttaa ahdistunutta mieltä.  Puutarhanhoito voi myös olla yllättävän raskasta fyysisesti, joten se auttaa myös nukkumaan paremmin.

Toivottavasti kaikilla on ollut rentouttava viikonloppu! 

Lue myös: 3 vinkkiä hallittuun kaaokseen

Kuvat: canva.com

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s