5 VINKKIÄ TUKHOLMAAN

matkat

Olen ollut tosi huono matkailija Tukholmassa. Olen käynyt siellä monta kertaa. Silti en ole koskaan kunnolla tutustunut kaupunkiin. Olen ollut kaupungissa aina vain päivän visiitillä ja matkustanut sinne laivalla. En ole koskaan käynyt yhdessäkään museossa siellä enkä koskaan ole päässyt Skanseniin tai Gröna Lundiin. Kaksi kertaa olen ollut koulun reissulla Tukholmassa ja silloin tuli käytyä kiertoajelulla kaupungin ympäri ja toisella kerralla käytiin myös Aquaria-vesimuseossa. 

Yleensä päivä on mennyt samalla kaavalla kaupoissa kierrellen, samaa reittiä kävellen pysähtymättä edes kahville. Vasta parilla viime reissulla reittiä on tullut vähän muutettua, vaikka vieläkään ei ole paljon mitään nähnyt. Viime viikon reissulla otin jopa muutaman kuvan! Monta reissua Tukholmaan on varmaan tulevaisuudessakin tiedossa ja samalla tulee varmaan kerättyä parempia vinkkejä. Tähän mennessä keräämäni tiedot ei varmaankaan kokeenemmille matkailijoille tarjoa mitään yllätyksiä, mutta jos olet ekaa kertaa kaupunkiin matkaamassa, niin kannattaa näitä vihjeitä hyödyntää:

5 vinkkiä Tukholmaan: 

1.Sephora & MAC Cosmetics, Bibliotegsgatan 2-4, Bibliotegsgatan 7

Ihan ekana tietenkin pari ostosvinkkiä. Jos meikit ja kosmetiikka yhtään kiinnostaa, niin näitä kahta kauppaa ei kannata jättää väliin. Sephora nyt vaan on oikea meikkitaivas ja siellä myydään useita merkkejä, joita ei vielä Suomesta saa ostettua. MAC-meikkejä saa Suomesta ja myös Tukholmasta myös monesta paikasta, mutta heidän omassa liikkeessään on kiva käydä ja siellä on tosi hyvä palvelu. MACin huulipunat on ihan parhaita!

2. Eataly, Bibliotesgatan 5

Tämän liikkeen olemassaolosta olin kuullut, mutta en tiennyt, että Eataly löytyy myös Tukholmasta! Eataly on italialaisten tuotteiden kauppa/ravintola/kahvila/taivas. Tällä kerralla kävin vain kaupan puolella, mutta seuraavalla kerralla pitää ehdottomasti mennä sinne myös syömään tai edes kahvilaan! Parasta on, että Eatalylla on myös nettikauppa.


3. Phil’s Burger, esim. Sandhamnsgatan 1

Myös seuraava vinkki liittyy ruokaan: Jos haluat syödä hyvän hampurilaisen, kannattaa suunnata Phil’s Burgeriin. Ravintoloita löytyy Tukholmasta useampi, me käytiiin Silja Linen sataman lähellä olevassa paluumatkalla laivalle. Phil’s Burgerin leivät tulevat heidän omasta leipomostaan, kastikkeet tehdään itse ja pihveissä käytetään vain ruotsalaista lihaa. Jos nälkä yllättää, niin tätä ravintolaa voin suositella.  

4. Södermalm

Niinkuin Gasellitkin sanoo, niin kannattaa suunnata kohti Slussenii ja Södermalmille. Aiemmillla reissuilla mun reitti on rajoittunut Gamla Staniin (joka on kyllä hieno) ja Sergelin torin ja Kungsträdgårdenin välille (tältä alueelta löytyy kyllä paljon kauppoja), mutta kannattaa todellakin matkustaa metrolla pari pysäkkiä kauemmaksi. Södermalmilta löytyy myös kauppoja mutta myös paljon hienoa arkkitehtuuria ja siellä on paljon rauhallisempi tunnelma kuin ihan ydinkeskustassa.  Kovin syvällisesti ei tähän alueeseen vielä tullut tutustuttua, mutta erona keskustaan oli ainakin se, että täällä oli mäkiä ja sai kiivetä aika jyrkkiäkin rappusia. Södermalmin puolelta katsottuna Tukholma näytti taas ihan uudelta. 

5. Muumihytti

Tämä nyt ei varsinaisesti liity Tukholmaan, mutta silti. 🙂 Silja Symphonyltä löytyvä Muumi-hytti oli söpö. Se ei eroa tavallisesta A-hytistä mitenkään muuten kuin seinillä olevilla Muumi-aiheisilla kuvilla ja Hattivatti-lampulla. Tottakai se täytyi varata! 

Tukholmaan kannattaa ehdottomasti matkustaa, se on kaunis kaupunki. Matkustustapana laiva on hyvä ja Päivä Tukholmassa-risteily on kiva miniloma. Voi olla, että pääsen Tukholmaan vielä toisenkin kerran tänä vuonna ja tällä kertaa myös hieman pidemmäksi aikaa. Ehkä silloin ehtii tutustumaan taas kaupunkiin ihan uudella tavalla.

Oliko näissä vinkeissä mitään uutta? Mitkä Tukholmassa sun mielestä kannattaa tehdä?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s