4 X PARAS AAMUPALA

Yleinen

Tunnetustihan aamupala on päivän tärkein ateria. No, siitä en ole ihan varma, eikä aina aamuisin ruoka edes maistu. Tai jos maistuu niin ei ole aikaa syödä aamupalaa. Harvoin ehdin aamulla rauhassa syömään pöydän ääressä. Yleensä kävelen ympäriinsä aamupalasmoothie kädessä ja yritän ehtiä ajoissa. Aamulla yleensä mieluummin nukun pidempään kun syön rauhassa. Se on kyllä tapa, josta pitäisi päästä eroon. Aamupalaan pitiäisi varata aikaa sen takia, että ehtisi valmistaa kaikkia ihania aamiaisruokia.

 Aamupalaksihan voi tarjoilla vaikka mitä herkkuja; munakasta, smoothieta, puuroa… Perinteinen kaurapuuro ei ole mun suurin herkku, tuorepuuro on parempaa. Tuorepuuro on myös siitä hyvä vaihtoehto, että sen voi tehdä jo illalla valmiiksi. Mun suosikkiaamupala on smoothie, koska vaikka ruoka ei aamulla maistuisi, smoothie on helppo juoda ja se pitää ihan hyvin nälkää.

Banaani-kookostuorepuuro

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl chia-siemeniä

1,5 dl kookosmaitoa

puolikas banaani

1/4 dl kookoshiutaleita ripaus kanelia

Valmistus

Sekoita ainesosat keskenään kulhossa ja anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. 

Peruna-lehtikaalimunakas

3 munaa

maitoa

peruna-sipulisekoitusta

lehtikaalia

mustapippuria

suolaa

Valmistus

Kypsennä peruna-sipulisekoitusta noin 5 minuuttia (kunnes se  on sulanut). Lisää lehtikaali ja kypsennä kunnes se on nahistunut. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Sekoita kanamunat ja tilkka maitoa, mausta seos mustapippurilla ja suolalla. Kaada seos kasvisten päälle. Paista munakasta kunnes se on kypsynyt. Kannattaa käyttää paistinpannussa kantta, niin munakasta ei tarvitse kääntää.

Raakakaakaosmoothie

1 banaani

1 avokado

kookosmaitoa

1 rkl raakakaakaojauhetta

Valmistus

Soseuta kaikki aineet blenderissa tasaiseksi. Kookosmaidon määrää voi säädellä sen mukaan, kuinka paksua smoothiesta haluaa. Smoothiebowliin se kannattaa jättää vähän paksummaksi.

Mustikka/mustaherukka-banaanismoothie

1 banaani

1 dl mustikoita/mustaherukoita

maitoa 

Valmistus

Sekoita kaikki aineet blenderissä tasaiseksi. Maidon (tai kookosmaidon) määrää voi säädellä sen mukaan kuinka paksua smoothiesta haluaa. Tämä ohje on paras mustikoilla, mutta voit käyttää myös mustaherukoita (kuten mun kuvassa olevassa smoothiessa on käytetty…)

Nämä neljä reseptiä ovat mun suosikkiaamupaloja. Smoothiereseptit eivät maailmasta lopu, mutta juuri nämä kaksi ovat omia lemppareitani. Lehtikaalimunakas toimii hyvin myös lounaana tai päivällisenäkin.

Mikä on sun lempiresepti aamupalalle?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s