TAIVAALLISEN HYVÄÄ: NACHOPELTI NYHTÖKAURALLA

reseptit

Ihan paras herkku viikonloppuun! Tämä on niin hyvää, että mun sisko sanoi, että nachopelti on kuin taivas lautasella 😀

Nachopelti on siitä monipuolinen herkku, että nyhtökauran tilalla voi käyttää myös montaa muuta eri vaihtoehtoa. Tilalle sopivat esimerkiksi härkis, kana tai jauheliha. Tarjoiluun tarvitset myös salsaa, guacamolea ja creme fraichea. Guacamole kannattaa ehdottomasti tehdä itse, sen valmistaminen on todella helppoa ja nopeaa. Olen tehnyt joskus salsankin itse, mutta yleensä käytän kaupasta ostettua. Ohjeesta saa vegaanisen, jos käyttää creme fracihen sijaan kaurapohjaista valmistetta ja juustoraasteena vegaanista juustoa.

Nachopelti nyhtökauralla

1 pss nachoja
1 pkt Nyhtökaura Nudea
tacomaustetta
1 pkt mustapapuja (esim. GoGreen)
1 sipuli
kirsikkatomaatteja
jalapenoviipaleita
juustoraastetta
tuoretta persiljaa /korianteria

Tarjoiluun lisäksi salsaa, guacamolea ja creme fraichea.

Valmistus

Kaada nachot uunivuokaan/pellille. Kuullota sipulia muutama minuutti ja lisää pannulle nyhtökaura. Paista seosta muutama minuutti ja mausta tacomausteella. Valuta ja huuhtele pavut. Leikkaa haluamasi määrä kirsikkatomaatteja puoliksi. Lisää kaikki aineet nachojen sekaan. Lisää päälle juustoraastetta. Paista uunissa 200 ℃ niin kauan kunnes juusto on sulanut (~15 min.). Ripottele päälle tuoretta persiljaa (tai korianteria jos tykkäät siitä).

Guacamole

2 avokadoa
1 tomaatti
puolikas sipuli
suola & mustapippuria
limen tai sitruunan mehua

Valmistus

Laita avokado, tomaatti ja sipuli monitoimikoneeseen. Muussaa tasaiseksi ja mausta makusi mukaan limellä/sitruunalla ja suolalla & pippurilla.  

Olen aiemmin tehnyt tätä samaa herkkua, mutta käyttänyt jauhelihaa. Uskomatonta, mutta totta on se, että nyhtökauralla tästä tuli parempaa! Olen tämän kuun aikana tutustunut nyhtökauraan ja härkikseen, ihan mahtavia  ja monikäyttöisiä keksintöjä kyllä molemmat!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s