MÄDÄNTYNYT MEHIKASVI JA MUITA SATTUMUKSIA

Yleinen

Olen joskus kuullut, että tammikuun toinen maanantai on vuoden ankein päivä. Perusteluina on pidetty sitä, että joulun ja uuden vuoden juhlinnat ovat takanapäin, edessä on pitkästi arkea. Rahat on loppu joulun hullutusten jälkeen eikä sää paljon ilahduta (tai no riippuu varmaan vähän missä päin maailmaa on). Tajusin, että juuri tänään on se päivä ja siltä kyllä tuntuukin.

Mitä tässä parin viikon aikana on sitten tapahtunut?

Ihme kyllä rahat ei ole (aivan täysin) loppu ja vaikka pelkkää arkea on tiedossa monta viikkoa, se ei koettele. Kaikki alkoi siitä, että aloitin karkkilakon. Aivan kauhea idea. En suosittele kenellekään, kaksi viikkoa on nyt mennyt ja pelkkää tuskaa joka päivä. Silti olen vielä vaan pitänyt lupaukseni, päivä kerrallaan mennään. Kasvisruoassa ei ole valittamista, mutta täyskieltäytymistä karkeista en enää koskaan kyllä kokeile. Lisäksi kosmetiikan ostoslakkoa ei helpota kaiken maailman alennusmyynnit ja superhyperhuipputarjoukset. Eli uuden vuoden lupaukset ei tänä vuonna ollut ihan niin onnistuneita kun viime vuonna…ehkä tästäkin loppujen lopuksi jotain oppii.

Talvi ja tammikuu koettelevat mun lisäksi myös mun kasveja. Puutarhaharrastus on talvella hyvin vaikeaa. Mun söpö mehikasvi on jälleen menettänyt yhden jäsenen. Kaksi kolmesta kasvista on kuollut ja luulen, että oikeasti syynä on liian innokas kastelu. Yhtenä aamuna huomasin tuon kaatuneen kasvin levinneenä pitkin pöytää, se oli ihan mädäntynyt juuresta. Joko ruukku oli liian pieni tai kasvia oli vain kasteltu liikaa eikä kosteus ollut haihtunut ja kasvi mädäntyi. Yksi on enää jäljellä, katsotaan kuinka kauan se pärjää. Otin kuitenkin jo muistoksi upean muotokuvankin ainoasta selviytyjästä. 😀

Mun laventelin viljely on myös kokenut kovan kolauksen. Innokkaasti kasvanut laventeliperhe on kuivanut. En heittänyt sitä vielä pois, koska en ole luopunut toivosta, että se vielä virkoaisi. Se olisi varmaankin pitänyt viedä kellariin talveksi, mutta olin niin ylpeä kun sain kasvin kasvamaan, halusin tietenkin ihailla sitä ympäri vuoden. Haaveilen edelleen laventelipellosta, pitäisi käydä jo ostamassa siemeniä ja laittaa itämään. Laventeli kasvaa todella hitaasti ja jos kesään mennessä meinaa jotain kasvattaa, kannattaa kohta aloittaa. Myös vielä vähän aikaa sitten kauniisti kukkinut Uudenguineanliisa on vähän nuupahtanut. Minulle on sanottu, että se on vain yksivuotinen kesäkukka, mutta en usko sitä, vaan olen aivan varma, että saan sen selviämään talven yli.

Karkkilakosta ja kasvien kuolemasta selvinneenä kohtasin eilen suurimman koettelemuksen tähän asti. Internet on hieno keksintö ja aika vaikea olisi ihan heti kuvitella elämää täysin ilman internettiä. Hakkerit ja kaiken maailman kriminaalit ovat senkin keksinnön valitettavasti pilanneet. Poistin vanhan Instagram-tilini käytöstä väliaikaisesti, koska minulla on myös tämä blogin tili. Olisi pitänyt suoraan poistaa tili kokonaan. Kävin eilen lukemassa sähköpostia ja minulle oli tullut viesti, että tiliin liitetty sähköposti on vaihdettu ja puhelinnumero poistettu. Tili oli ilmeisesti hakkeroitu ja otettu uudelleen käyttöön, sähköposti oli joku ihme venäläinen osoite. Ei siinä mitään, tilillä ei ole muita kuvia kun profiilikuva, mutta kyllähän se vähän mietityttää, että mihin tiliä voidaan käyttää.

Yritin palauttaa tilin, mutta se ei onnistunut. Sähköpostin lähettämisen jälkeen sain toisenkin palautuslinkin, mutta en onnistunut tiliä palauttamaan. Ilmiannoin tilin ja pyysin myös kavereitani tekemään niin. Nyt tili on poistettu ja toivottavasti kokonaan. Täytyy vielä odotella, jos Instagramista tulee uusi sähköposti, miten jutussa lopulta kävi. Tällä hetkellä ongelmana on se, että en pääse kirjautumaan myöskään blogin Instagramiin, täytyy odotella pari päivää ja kokeilla uudestaan. Tästä hässäkästä seurasi myös se, että vaihdoin varulta kaikki salasanat enkä muista niitä enää. Vinkkinä kaikille, että pitäkää huoli että salasanat ovat tarpeeksi vahvoja, poistakaa turhat tilit KOKONAAN ja ottakaa kaksivaiheinen todennus käyttöön palveluissa, jossa se on mahdollista (esimerkkinä Instagram). Ärsyttää niin paljon ja kyllähän se säikäyttää, jos omia tietoja joutuu vääriin käsiin. Välillä kyllä tuntuu siltä, että pitäisi lakata käyttämästä kaikki sosiaalisen median sivuja ja muita, joihin vaaditaan minkäänlaista kirjautumista, mutta tarkemmin kun miettii, niin aika vaikeaa se olisi.

Onko muilla ollut samanlaisia ongelmia Instagramin kanssa? Oletko harkinnut Internetistä luopumista?

 Onneksi puolet tammikuusta on mennyt, enää kaksi viikkoa, niin saa edes syödä karkkia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s