KAHDEN KAALIN KEITTO

reseptit

Joskus ei vaan jaksa tehdä mitään kovin monimutkaista ruokaa. Aina ei myöskään jaksaisi pilkkoa kasviksia, mutta välillä on kuitenkin pakko, kun jääkaappiin on eksynyt  kasviksia vähän joka lajia. Tähän keittoon valikoituivat kaikkein vähiten työtä vaativat vihannekset: mitään ei tarvitse kuoria.  Tällä kertaa keksin reseptiin myös vähän jotain yllättävää ja keitosta tuli vihreää eikä oranssia. Olen julkaissut kolme kasvissosekeitto-ohjetta tätä ennen, Bataatti-porkkanakeittoa, linssikeittoa ja kurpitsa-bataattikeittoa yhdistää oranssi väri (ja tietenkin myös hyvä maku), joten tein nyt jotain vähän erilaista.

Tämä keitto ei ole vain hyvää, vaan myös terveellistä. Talvisin on vähän nuutunut olo ja tarvitsee vitamiineja. Keiton ainesosat sisältävät C-, K- ja A-vitamiinia. Lisäksi kasviksista saa kaliumia, fosforia, karotenoideja ja jonkun verran kalsiumia ja magnesiumia. (Finelistä voi katsoa tarkempaa tietoa)

Kahden kaalin keitto (n. 10 annosta)

1 parsakaali (n. 400 g)

1 kukkakaali (n. 900 g)

1 kesäkurpitsa (n. 280 g)

1 purjo

2 valkosipulinkynttä

1,75 l kasvislientä

1 rkl mustapippuria

1 tl suolaa

Valmistus 

1. Pilko kasvikset.

2. Laita kattilaan kasvisliemi ja kasvikset. Keitä kasviksia kunnes ne ovat pehmenneet.

3. Soseuta keitto ja mausta mustapippurilla ja suolalla.

Erikoisia mausteita ei tähän keittoon tule, reilusti mustapippuria vain. Keitto lämmittää hyvin talvipakkasella. Jos kasvisten syönti tökkii, keiton muodossa niitä tulee huomaamatta syötyä paljon. Reseptillä tulee keittoa iso kattilallinen, joten jos ruokaideat on vähissä, tästä saa tehtyä ruoan useammaksikin päiväksi samalla kertaa. Laiskan ja kiireisen ihmisen unelmaruoka!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s