AUSTRALIA OSA 10: MISSÄ HALUAISIN KÄYDÄ

Yleinen

Lupaan, että tämä on viimeinen Australia-aiheinen teksti ennen seuraavaa reissua sinne. Se ei luultavasti onnistu ihan vähään aikaan, mutta saahan sitä aina haaveilla. Vaikka edellisellä reissulla tulikin käytyä aika monessa paikassa, jäi mantereesta suurin osa näkemättä. Olen kirjoittanut muista matkaunelmistani jo aiemmin, mutta Australia-haaveitani en vielä ole julkaissut. Toivottavasti tästä tekstistä on hyötyä myös jollekin toiselle Australian matkaa sunnittelevalle. 

1. Uluru-Kata Tjutan kansallispuisto

Sydneyn oopperatalon lisäksi ehkä yksi tunnetuimmista maisemista Australiasta. En tiedä mikä tässä mahtavassa kivimöykyssä niin kiinnostaa, mutta haluaisin ehdottomasti nähdä sen. En haluaisi kiivetä sinne haluaisin vaan nähdä sen. Uluru on Australian alkuperäiskansojen pyhä paikka ja sen päälle kiipeäminen onkin kielletty ensi vuodesta alkaen.

Jotain maagista tässä paikassa täytyy olla. Varsinkin auringonnousun ja -laskun aikaan se on kuulemma upea näky. Australian keskiosan erämaat kiinnostavat muutenkin kuin kansallispuiston osalta, siellä on vaan jotenkin niin täysin erinäköistä kun Suomessa. Ja kuuma, aivan älyttömän kuuma, joten vierailuaika kannattaa valita tarkkaan.

2. Road Trip Australian halki

Erämaihin ja sivuteihin tutustumiseen paras tapa on tietenkin road trip.  Vaikka Australiassa en ole ajanut ja road trip-kokemus siellä oli aika huono, seuraavalla reissulla haluaisin jonkunlaisen autoreissun toteuttaa. Just sen takia, että silloin et ole sidottu mihinkään aikatauluihin tai reitteihin. Jos on sellainen auto, jossa voi myös nukkua, road trippailu tuo myös paljon rahan säästöä.

3. Margaret Riverin alue & Australian luoteisosa

En oikeastaan tiedä, miten on mahdollista, että tämä alue jäi minulta käymättä. Australian luoteisosassa sijaitseva alue on tunnettu viineistä, valaiden bongauksesta ja upeista rannoista. Kaiken lisäksi siellä sijaitsee myös Busselton Jetty, joka on maailman pisin puulaituri, 1841 metriä. Kyllähän se täytyisi nähdä, olenhan nähnyt maailman suurimman kultakolikonkin…Myös muut alueet Luoteis-Australiassa kiinnostavat, esimerkiksi Denmarkin rannat ovat upeita. Myös Bibbulmun Track-vaellusreitti kiinnostaa jo pelkästään hauskan nimen takia, mutta myös hienojen maisemien vuoksi.

4. Tasmania & muut Australian saaret

Tasmania

Pohjoisterritorion lisäksi Tasmania on ainoa osavaltio, jossa en ole vielä käynyt. Saaresta suurin osa on kansallispuistoja ja siellä on paljon nähtävää luontomatkailijalle. Saari näyttää ihanan vihreältä ja maisema muistuttaa vähän ehkä myös Suomea, mutta siellä on enemmän vuoria. Muita kiinnostavia saaria ovat esimerkiksi Joulusaari ja Kookossaaret, nuo syrjäiset paratiisisaaret Intian valtamerellä. Kangaroo Island ja Fraser Island ovat monelle matkailijalle tuttuja. Kangaroo Islandilla voi bongata esimerkiksi kenguruja ja merileijonia, Fraser Islandilla dingoja.

Fraser Island

Ehkä hieman tuntemattomampia saaria ovat Lord Howe– ja Norfolkinsaari. Ne ovat myös aika syrjäisiä saaria: Lord Howe sijaitsee 600 km ja Norfolkinsaari yli 1400 km päässä Australiasta. Molemmat saaret näyttävät aivan uskomattoman upeilta paikoilta! 

Norfolkinsaari

5. Shark Bay

Monkey Mia

Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluva Shark Bayn alue on mielenkiintoinen monestakin syystä. Ensimmäinen syy miksi haluaisin sinne, on Monkey Mian delfiinit. Se on ainoa paikka Australiassa, jossa delfiinejä voi nähdä päivittäin. Muita mainittavia kohteita Shark Bayn alueella ovat ainakin Shell Beach, ranta jossa ei ole hiekkaa vaan se on kokonaan simpukankuorien peitossa, sekä Francois Peron National Park. Delfiinien lisäksi Shark Bayssa voi nähdä monenlaisia muita mereneläviä, mielenkiintoisimpina dugongit.

Olen jo ehkä aiemminkin sanonut, että Australia on maailman helpoin maa matkailla. Siellä puhutaan englantia ja ihmiset on ystävällisiä, syrjäisemmistäkin paikoista löytyy tietoa netistä ja joka varmaan joka pikkukylässä on jonkunlainen turistitoimisto. Julkinen liikenne toimii hyvin isoissa kaupungeissa, bussilla pääsee matkustamaan pitkiäkin matkoja ja maansisäisten lentojen verkosto on laaja, osa yhteyksistä on myös todella edullisia. Matkailuyrityksiä ja erilaisia palveluntarjoajia on ihan älytön määrä ja jos keksit Ausseissa jonkun paikan, johon haluaisit, luultavasti sinne löytyy myös joku opastettu retki, jos et halua omatoimisesti matkailla.

Jos Australiaan olet lähdössä, voin lämpimästi suositella Qatar Airways-lentoyhtiötä. Lennoilla on erittäin hyvä palvelu ja koneet ovat uusia. Hyvään hintaan pääsee yhdellä vaihdolla useaan kaupunkiin Australiassa ja moneen muuhun paikkaan ympäri maailman.

Lue myös aiemmat Australia-postaukset, sieltä löytyy lisää vinkkejä, missä kannattaa käydä:

UKK
Perth & Länsi-Australia I
Länsi-Australia II
Adelaide
Melbourne
Canberra
Sydney
Brisbane & Gold Coast
Majoitus- & ravintolavinkkejä

Mikä näistä kohteista kiinnostaa eniten?

Kuvat: Pixabay & Unsplash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s