VAATTEIDEN OSTOLAKKO OSA 2: MITEN ON VUOSI SUJUNUT TÄHÄN ASTI?

Yleinen

Yksi mun ihan ensimmäisiä postauksia oli Vaatteiden ostolakko. Päätin vuoden alussa, että olen tämän vuoden ostamatta uusia vaatteita. Nyt kun vuodesta on jäljellä enää kaksi kuukautta (OMG, miten aika menee nopeasti) ajattelin vähän päivittää, miten ostolakko on sujunut.

Tänä vuonna vaateteollisuuden ongelmat ovat olleet uutisissa aika usein ja edelleen olen sitä mietä, että ostamatta jättäminen on parempi keino kuin käytettynä ostaminen, koska jätteeksi ne käytettynä ostetutkin joskus päätyvät. Tuotantoa pitäisi kokonaisuudessaan vähentää, jos ongelmia ei saada korjattua. Ongelmia on edelleen tekstiilien kierrättämisessä, muotiteollisuuden päästöt ovat suuret eikä vaatteita ole tehty kestämään.

Uusia vaatteita olen vuoden aikana ostanut yhden kappaleen: Ne ensimmäisessä postauksessa mainitut pandahousut, joita olen kyllä käyttänyt, eli turhaan en niitä ostanut. Tästä huijauksesta johtuen, olen miettinyt, että jatkan ostolakkoani vielä ensi vuonnakin. Olen oikeasti tajunnut sen, että en todellakaan tarvitse uusia vaatteita. Minulla on paljon vaatteita, mutta ei mitenkään aivan älyttömästi. Käytän tästä määrästä ehkä 30 % ja loppuja silloin kun ei muuta ole tai jos on joku erikoistilanne.

Tämän vuoden aikana minulta on myös mennyt rikki vaatteita.  Osan rikkinäisistä vaatteista voi vielä korjata, mutta osa on kulunut korjauskelvottomaksi. Ne on aivan puhkikuluneita. Mun täydellisimmät lökärit hajoaa kohta kappaleiksi. Myöskin ne vaatteet, joita tulee paljon käytettyä, näyttävät kuluneilta. Se ilo uusista vaatteista on, että ne näyttävät uudelta ja on helpompi näyttää huolitellulta. Kun käyttää aina samoja vanhoja vaatteita, näytät aina vähän kulahtaneelta. Siinä ei ole minulle mitään uutta, olen aina ollut tyyliltäni vähän sellainen kulahtanut, etäisesti kylähullua muistuttava villatakkimummo.

Luultavasti vaatteiden ulkonäkö on yhtä suuri ongelma kuin se, että mitä muut susta ajattelee. Ei ne ajattele sua tai sun vaatteita, ne miettii omia vaatteitaan. Ehkä jos olisi kaiken maailman edustustilaisuuksia, pitäisi uusia vaatteita ostaa enemmän. Tälle vuodelle ei ole sattunut mitään isompia  juhliakaan, joihin olisi tarvinnut pukeutua hienosti (Linnan juhla-kutsua odotellessa…).

Olen käynyt monta kertaa shoppailemassa tänä vuonna, mutta vaatteita en ole ostanut. Se, että en ole niitä ostanut, ei tarkoita ettenkö olisi joitain tuotteita silti himoinnut. Aina välillä tulee nettikauppoja selattua ja mietittyä, että kun vuosi vaihtuu, ostan kaiken.

Kuva: pixabay

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s