SARJAMARATON SYKSYKSI: MITÄ TV-SARJOJA SUOSITTELEN?

Yleinen

Yäk, ensilumi satoi.

Se tarkoittaa jälleen kerran taas sitä, että edessä on puoli vuotta pimeyttä ja kylmyyttä. Toisaalta se tarkoittaa myös sitä, että voi hyvällä omallatunnolla käpertyä sohvan nurkkaan peiton alle tuijottamaan television (tai tietokoneen ruutua). Talvi näyttää ihan kivalta kun katsoo ikkunasta, mutta ulos menemistä vältän kaikin mahdollisin tavoin. Vaikka lunta nyt onkin maassa ainakin vähän, ei mun mielessä vielä ole talvi vaan syksy, koska eihän Halloween edes ole vielä mennyt. Ainoa hyvä asia talvessa on joulu, jonka viettämisen aion tänä vuonna aloittaa marraskuun ensimmäinen päivä, heti Halloweenin jälkeen. 

Syksy tai talvi, synkkiä iltoja (ja päiviä) on taas edessä pitkäksi aikaa. Mitkä sarjat sopivat parhaiten niitä valaisemaan? Tässä luettelen viisi mun suosikkia maratonkatseluun.

Minulla on ollut todella paljon sarjoja joita olen seurannut, yhdessä vaiheessa parhaimmillaan viikossa tuli 15 eri ohjelman uusi jakso. Mulla oli Excel-taulukkoon merkattuna minä päivänä mikäkin sarja tuli ja monesko jakso oli seuraava. Ärsyttävintä uusien sarjojen katselussa on se, jos ne päätetään yhtäkkiä lopettaa yhden tai kahden kaudeen jälkeen, siksi on parempi katsoa sarjoja joita on tehty jo useampi kausi valmiiksi. Tosin, huippusarjan lopettaminen ärsyttää kyllä kymmenenkin kauden jälkeen.

Kaikki listan sarjat täyttää nämä kohdat:
1. Niissä on  superhyvät näyttelijät.

2. Sarjan henkilöt ja juoni ovat kiinnostavia.

3. Tarpeeksi jaksoja, ei vain yhtä kautta.

TOP 5 VALINNAT SARJAMARATONIIN

1. HOW I MET YOUR MOTHER

Ihan sama vaikka tietää, miten sarja loppuu. Olen nähnyt kaikki jaksot kolmeen kertaan ja edelleen voisin katsoa sarjan uudelleen. Tämä on vaan niin hauska sarja, vaikka Ted on vähän ärsyttävä. Yksi jakso kestää vain parikymmentä minuuttia eli yhden jakson ehtii katsoa vaikka aamupalalla. Sarjasta on tehty yhdeksän kautta, jaksoja on yhteensä 208.

Sarjan kaikki kaudet ovat katsottavissa Netflixissä.

2. RIMAKAUHUA JA RAKKAUTTA

Yleensä en välitä sarjoissa, jotka keskittyvät vain ihmissuhteisin ilman mitään muuta juonikuvioita, mutta tämä on poikkeus. Sarjassa on draamaa ja komediaa sopivassa suhteessa. Tästä sarjasta on tullut nyt seitsemän kautta. Kaksi uudempaa kautta olivat yhtä hyviä kun viisi vanhempaakin. Yhdessä kaudessa ei jaksoja ole kuin 6-8, niin senhän katsoo jo yhdessä illassa. Sarjasta on ensi vuonna tulossa uusi kausi.

Vanhimmat kaudet omistan DVD:nä, en tiedä löytyykö niitä jostain internetin uumenista.

6-7 kausi ovat katsottavissa ainakin C Moressa.

3. TRUE BLOOD

Paras vampyyrisarja ikinä. Tämä sarja on myös todiste siitä, että sarja/elokuva voi olla paljon parempi kuin kirja. True Blood-kirjat ovat aika kuraa tähän sarjaan verrattuna, myös alkuperäisellä kielellä. Sarja on aika väkivaltainen, mutta ei kammottava.  Kausia on tehty seitsemän ja yksi jakso kestää aina tunnin.

Kaikki kaudet ovat katsottavissa HBO:ssa.


4. VAMPYYRIPÄIVÄKIRJAT

Toiseksi paras vampyyrisarja. Ehkä välillä vähän liian teinisarja, mutta mitä väliä. En oikein tiedä miksi tykkään tästä sarjasta niin paljon. Tämä on yksi niistä ohjelmista, mitä katson jos en keksi muutakaan. Sarjasta on tehty kahdeksan kautta, yksi jakso kestää 40 minuuttia.

Kaikki kaudet ovat katsottavissa HBO:ssa.

5. BROOKLYN 99

New Yorkin parhaimmat ja pöntöimmät poliisit vauhdissa. Tämän sarjan olen löytänyt vasta tänä vuonna ja katsoin heti kaikki mahdolliset jaksot. Vauhdikasta komediaa ja hyvät näyttelijät. Aina oli pakko katsoa seuraava jakso. Sarjaa on tehty viisi kautta ja yksi jakso kestää aina parikymmentä minuuttia.

Neljä ensimmäistä kautta ovat katsottavissa Netflixissä.

+ 1. SWEETBITTER

Tämä oli aika outo, uusi sarjalöytö C Moresta. Sarja kertoo New Yorkiin muuttavan Tessin elämästä ja työstä huippuravintolassa. Sarja perustuu kirjaan ja sitä on tehty vasta yksi kausi, jossa on kuusi jaksoa. Sarja oli mielenkiintoinen, siinä oli paljon omituisia ihmisiä. Sarjassa tapahtui paljon, mutta ei kuitenkaan mitään. Odotan toista kautta, koska ensimmäisellä kaudella ei vielä oikein päässyt kovin syvälle Tessin elämään.

Kausi 1 on katsottavissa C Moressa.

Näillä sarjoilla voi aloittaa sarjamaratonin,
lisää katsottavaa löytyy myös täältä ja jos tosi-tv kiinnostaa, käy katsomassa mun suosikkisarjat.

Mitä sarjoja sä suosittelisit?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s