RAVINTOLASUOSITUS: VIIKINKIRAVINTOLA HARALD

Yleinen

Minulla oli synttärit viime viikolla ja halusin juhlistaa niitä käymällä ravintolassa, jossa en ollut aiemmin käynyt. Viikinkiravintola Harald löytyy useammaltakin paikkakunnalta, mutta itse kävin Jyväskylän ravintolassa. Olin kuullut ravintolasta kehuja ja kävellyt sen ohi monta kertaa, mutta en koskaan aiemmin ollut vielä sitä päässyt testaamaan. 

Vaikka oli lauantai, emme tehneet pöytävarausta. Alkuillasta ravintolaan mahtui hyvin ilman varaustakin(meitä oli kolme), mutta pikkuhiljaa pöydät täyttyivät. Jos ravintolaan on menossa isommalla porukalla, suosittelen tekemään varauksen. Harald on nimensä mukaan viikinkiteemainen ravintola ja aluksi pelkäsin, että se pilaa ravintolan. Teema oli kuitenkin toteutettu hyvin, mielestäni ravintola oli kuitenkin ihan tyylikäs eikä siellä ollut liikaa mitään krääsää. Työntekijät olivat pukeutuneet myös tyyliin sopivasti. Ravintolassa oli ystävällinen ja iloinen palvelu, eikä mitään tarvinnut odottaa liian kauan. Oli teemaa tai ei, tärkeintä ravintolassa on kuitenkin ruoka, muut asiat tulevat vasta sen jälkeen.

Kolme ruokalajia oli ehkä jo vähän liikaakin, vaikka eivät annokset mitään älyttömän isoja ole. Reilun kokoisia annokset kuitenkin ovat ja todellakin hintansa arvoisia. Ravintolan hintataso oli keskitasoa, kolme ruokalajia maksaa noin viisikymmentä euroa juomineen. Alkuruoaksi söin Athosvuoren alkuleivät, joiden kanssa tarjotut hernepyree sekä porkkana- ja punajuurihummus olivat hyviä. Pääruoaksi valitsin Robert Paholaisen häränpihvin, joka oli erinomainen annos. Pihvi oli ihan täydellistä, perunat olivat rapeita eikä kastiketta ollut liikaa. Myös uunijuurekset olivat hyvin kypsennettyjä. Pääruoista myös Kalliorannan kuha ja Myrskyluodon merilohi näyttivät hyviltä ja syöjät olivat tyytyväisiä. Koska oli mun synttärit, jälkiruoaksi otin Jellingin jälkiruokapäreen, jossa oli vähän liikaa syömistä kahden ruokalajin jälkeen. Parasta siinä olivat rapeat räiskäleet, jotka olivat oikeasti todella hyviä sekä kuusijäätelö ja skyr-valkosuklaamousse. Suklaakakku ja mustikkamousse eivät olleet niin hyviä, kakku oli ihan okei, mutta mousse oli mautonta.

Kaiken kaikkiaan hyvä synttäridinneri. Tuli pitkästä aikaa kokeiltua joku uusi ravintola, joka osoittautui paikaksi johon on päästävä toisenkin kerran. Vaan viikinkypärät jäi puuttumaan, niitäkin siellä kyllä oli tarjolla. Ehkä seuraavalla kerralla sitten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s