NOPEAA ARKIRUOKAA: KUKKAKAALIMUUSI JA JAUHELIHAPIHVIT

reseptit

Aina ei huvita viettää tuntikausia ruokaa laittaen. Kun on kiire tai ihan vaan kauhea nälkä, tulee kehitettyä tai kokeiltua uusia pikaruokareseptejä. Kukkakaalimuusi ja jauhelihapihvit nyt ei varsinaisesti ole mikään uusi keksintö. Ne ovat molemmat nopeita ja helppoja valmistaa. Yhdistettynä niistä saa hyvän arkipäivällisen. Niin hyvän, että niistä ei ehdi ottaa edes kuvaa, ennen kuin ne on syöty. Muusiin ja pihveihin löytyy monta erilaista reseptiä, tässä on mun yksinkertaiset versiot. 

Kukkakaalimuusi (4-5 annosta)

1 kukkakaali

1 l kasvislientä

1 dl kauramaitoa

suolaa

mustapippuria

Valmistus

Paloittele kukkakaali ja keitä kypsäksi kasvisliemessä. Kaada lähes kaikki keitinliemi pois, jätä pohjalle noin desi. Muussaa kukkakaali, lisää kauramaito. Mausta oman makusi mukaan ja sekoita tasaiseksi. 

Jauhelihapihvit (4-5 annosta)

400 g naudan jauhelihaa

1 pss sipulikeittoaineita

1 kanamuna 

(suolaa, mustapippuria)

Valmistus

Sekoita keskenään kanamuna ja sipulikeittoaineet. Voit lisätä myös ripauksen suolaa ja pippuria. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina pihveiksi ja paista 200 ℃ noin 25 minuuttia.

Tämä ruoka on supernopeaa valmistaa, sanoisin että siinä meni aikaa puoli tuntia. Kukkakaalin pilkkominen ei kauan aikaa vie ja pihvien aineet sekoittaa 10 sekunnissa. Pisin aika menee kypsymiseen, mutta tätä ruokaa ei tarvitse koko ajan vahtia vieressä, joten sen ajan voi käyttää johonkin muuhun. 

Jauhelihapihvien lisäksi kukkakaalimuusi sopii hyvin myös esimerkiksi paistetun kanan tai lohen kanssa. Inhoan perunamuusia, joten kukkakaalimuusi on sille hyvä korvike. Toinen hyvä vaihtoehto on bataattimuusi, joka on myös paljon parempaa kun perunoista tehty.

Kuva Pixabay

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s