VOIKO KAIKKI UNELMAT TOTEUTTAA? 8 X MUN UNELMA

elämä

Jos voit unelmoida jostain, pystyt tekemään sen. 

Pitääkö tuo lause paikkansa? En olisi siitä niin varma. Ehkä oppisin taikomaan, jos oikein yrittäisin. Myöntäkää pois kaikki Harry Potter-fanit, haaveilette siitä, että olisitte päässeet Tylypahkaan. Onko se mahdollista? Ei. Mutta jos oikein paljon siitä unelmoin, olisiko se mahdollista? Enpä usko. Tai pystyisinkö palaamaan ajassa taaksepäin ja elämään koko elämäni eri tavalla? Ilmeisesti pystyisin, jos olisin mustaan aukkoon pudonnut antihiukkanen. Voin unelmoida aikamatkustuksesta, mutta käytännössä sen toteuttaminen olisi aika mahdotonta, ainakin vielä. 

Unelmoinnista ja unelmien toteuttamisesta on niin paljon elämänohjeita, että koko elämän voi kuluttaa niitä lukemalla. Niin moni ihminen (myös minä) puhuu siitä, mitä haluaisi tehdä ja mistä he haaveilevat. He keksivät lisää unelmia ja haaveita, ehkä unohtavat aiemmat. Unelmia ei toteuteta, vaan tyydytään elämään samalla lailla päivästä toiseen, vaikka koko ajan toivotaan muutosta. Toisaalta vaikeissa elämäntilanteissa unelmat ja haaveilu saattaa olla juuri ne asiat mitkä saa jaksamaan päivästä toiseen. 

Mä uskon siihen, että asiat jota tarpeeksi haluat, toteutuvat (Fysiikan lait huomioon ottaen.). Jos joku unelma ei toteudu, et oikeasti halua sen toteutuvan niin paljon kun luulet. Kaikille tapahtumille on joku syy. Unelmien suhteen ei pidä heti luovuttaa, mutta jos alkaa tuntua että niiden toteutuminen on aivan mahdotonta, kokeile välillä jotain muuta. Kuten kaaoksen hallintaan, myös unelmien toteutumisessa kärsivällisyys saattaa ratkaista asiat. Samoin to do-lista auttaa kaaoksessa ja unelmissa, kun jaat unelmasi pienempiin askeliin, sen saavuttaminen on helpompaa.   

MISTÄ UNELMOIN ELI MITKÄ ASIAT PYSTYN TEKEMÄÄN:

1. KIRJAN KIRJOITTAMINEN

Mikä mua estää kirjoittamasta kirjaa? Ei varmaankaan mikään. Tykkään kirjoittaa, mutta silti tuntuu jotenkin täysin utopistiselta ajatukselta, että saisin aikaan yhtenäistä tekstiä kokonaisen kirjan verran. Tähän mennessä suurin kirjallinen saavutukseni on opinnäytetyö, jonka tekeminen oli täyttä tuskaa. Ei välttämättä se kirjoittamisosuus, vaan lähinnä kaikki ne tekstin asettelut ja lähteiden merkitseminen oikein. Niin ärsyttävää. Aihekaan ei loppujen lopuksi paljon kiinnostanut.  

Nuo opinnäytetyön asettelut ei kirjan kirjoittamiseen liity, oman kirjanihan saan kirjoittaa vaikka takaperin. Ongelma on se, että en tiedä minkälaisen kirjan kirjoittaisin, haluaisin vaan kirjoittaa kirjan. Keittokirja olisi kiva, mutta niitä on niin paljon. Joku romaani olisi kiva, mutta en tiedä miten saisin siitä paremman kun kaikki jo julkaistut kirjat. Aina keksii tekosyitä. Ehkä voisin kirjoittaa kliseisen self help-kirjan onnellisuudesta ja unelmien toteuttamisesta? Ensimmäinen vinkki: Kirjoita sun haaveet ylös. Jos haaveilet kirjan kirjoittamisesta, kirjoita paljon kaikkea muutakin, äläkä vain yritä kirjoittaa sitä kirjaa. 

2. ERAKOITUMINEN

Mun sielunmaisema
Kuva Damien Petit / Unsplash

Haluaisin asua kaukana muista ihmisistä. Yksin jossain mökissä. Mielellään jossain erämaa/vuoristo/järvi/merimaisemissa esimerkiksi Kanadassa, Alaskassa tai Alpeilla. Siellä olisi rauhassa aikaa kirjoittaa sitä kirjaa. Minulle ei ole mikään ongelma olla viikkoa näkemättä muita ihmisiä, silti tuskin jaksaisin sitä ihan loputtomasti. Pari kuukautta ainakin voisin kokeilla. Elääkseen erakkona ei kyllä välttämättä tarvitse suunnistaa erämaahan. Kaupungissakin voi elää lähes ilman mitään kontaktia muihin ihmisiin, kun kaupassakin voi käydä keskellä yötä tai tilata kaiken kotiinkuljetuksella. Jotenkin se ei silti tuntuisi samalta kun asua jossain mökissä keskellä ei mitään. Ihan alkeellisimmissa oloissa en kyllä selviäisi, mutta vähemmillä mukavuuksilla kuin nyt pärjäisin kyllä. 

3. UUDEN KIELEN OPPIMINEN
Haluaisin opiskella jonkun kielen niin hyvin, että pärjäisin sillä yhtä hyvin kuin englannilla. Osaan suomea ja englantia. Puhun tarvittaessa ruotsia. Olen opiskellut espanjaa, ranskaa, saksaa, venäjää ja kiinaa. Muuten vaan olen oppinut vähän italiaa, portugalia, hollantia ja arabiaa. Tuntuu turhalta osata jotain satunnaisia lauseita ja sanoja eri kielillä. Paljon järkevämpää olisi osata kunnolla vain muutamaa kieltä. Jos mun täytyisi valita vain yksi kieli, jonka taidon haluaisin suomen, englannin ja ruotsin lisäksi, se olisi espanja tai ranska.

4. SUOMESTA POIS MUUTTAMINEN
Luulenpa, että en koskaan muuta pysyvästi pois Suomesta. Kahdesti olen lähtenyt pidemmäksi aikaa pois. Ihan kivaa, mutta oli mukava myös tulla kotiin. Silti haaveilen, että pääsisin pois täältä taas. Uhkaavasti lähestyvä talvi masentaa. Kaikista paras vaihtoehto olisi, että puolet vuodesta voisi viettää Suomessa ja talven jossain muualla. Jos muuttaisin kokonaan pois Suomesta, muuttaisin johonkin maahan, jossa puhutaan englantia, parhaat vaihtoehdot olisivat Australia, Uusi-Seelanti tai Kanada.

5. YRITYKSEN PERUSTAMINEN
Haluaisin perustaa yrityksen, jotta voisin tehdä sellaista työtä kun haluan. Oma yritys motivoisi tekemään työt mahdollisimman hyvin, koska tuloksesta hyödyt itse. Yrittäjän elämästä Suomessa saa kyllä sellaisen kuvan, että se on aivan hirveää, vaikeaa eikä se ikinä kannata. Tuo yleinen ilmapiiri ei paljon kannusta perustamaan yritystä.

6. MATKUSTAMINEN MAAILMAN YMPÄRI LENTÄMÄTTÄ
Tämä on mahdollista, tiedän sen. Este tämän toteuttamiseen tällä hetkellä on vain raha. Maailman ympäri kiertäminen lentämättä ei ole edes vaikeaa, reitin suunnittelu ei veisi kauan. Tämä olisi juuri mulle sopiva hidas tapa matkustaa paikasta toiseen. Reittiä olen mielessäni jo miettinyt, mutta taloudellinen tilanne tuskin ihan pian sallii matkan toteuttamista

7. TAIDENÄYTTELY
Mun salainen harrastus on maalaaminen. En välttämättä ole siinä kovin hyvä tai voisin sanoa, että kaikki eivät välttämättä ymmärrä mun taidetta. Kauneus on katsojan silmässä. Haluaisin jonain päivänä pitää näyttelyn, jossa voisin esitellä mun parhaat teokset. 

8. LEMMIKKIELÄIMEN HANKKIMINEN

Jakki ❤
Kuva

Tämä nyt olisi todella yksinkertainen toteuttaa, mutta valitettavasti olen allerginen monelle eläinlajille, että en tiedä pystyisinkö lemmikkiä pitämään. Kaiken lisäksi mun unelma lemmikkieläin yksisarvisen ja pandan jälkeen olisi JAKKI. Katsoin Alaska: viimeinen rintama-sarjaa (tämä saattaa olla syy myös Alaskasta haaveilemiseen…) ja siinä oli jakki. En kestä miten söpö se oli. Niin pörröinen ja pehmeän näköinen. En usko, että sen hankkiminen ihan mahdotonta olisi, sen verran sain jo selville, että Ruotsissa niitä ainakin jo on. 😊

Tässä muutama mun haave. Pystynkö toteuttamaan ne kaikki? Luultavasti, jos vain tarpeeksi haluan. 

Mistä sinä unelmoit? Oletko toteuttanut jonkun suuren unelmasi? 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s