AUSTRALIA OSA 9: MAJOITUSVINKKEJÄ JA PARHAAT RAVINTOLAT

Australia, matkat

Matkakertomukset ehkä loppuivat Brisbaneen, mutta tärkeimmät vinkit matkalta on vielä kertomasta. Elämän tärkeimmät asiat ovat nukkuminen ja syöminen, joten silloin matkan tärkeimmät asiat ovat majoitus sekä ravintolat. Missä Australiassa kannattaa majoittua ja missä kannattaa syödä? Omalla matkallani majoitun hotelleissa, hostelleissa ja myös Airbnb:n kautta vuokratuissa asunnoissa. Olen majoituksen suhteen aika tarkka ja ennen varaamista luin muiden palautteita tarkkaan. Kaikkiin majoituksiin matkani aikana olin tyytyväinen. Hinta-laatusuhde oli hyvä, sijainti keskeinen ja kaikki paikat olivat siistejä. Majoitusten hinta nousi itään päin matkustaessa, mutta taso ei noussut hinnan mukana. 

Matkani aika kokkasin aika vähän itse, yleensä söin ravintolassa. Aamupalatarvikkeet ostin yleensä kaupasta ja pari kertaa tein nuudeleita ja tonnikalaa tai makaronia tomaattikastikkeessa. Ruokaa itse tekemällä olisi säästänyt pitkän pennin, mutta olin lomalla, niin en jaksanut kokata. Rakastan ravintolassa syömistä, joten mikä sen parempaa, kun syödä kolme kuukautta joka päivä ravintolassa! Ravintoloissa oli paljon valinnanvaraa ja tuli kokeiltua monia eri paikkoja. Muutama suosikkiravintola löytyi ja niissä tulikin käytyä monta kertaa. Olen listannut tähän postaukseen muutaman kokeilemisen arvoisen ravintolan.


HOTELLIT

Tribe Perth 

Paras hotelli missä olen tähän mennessä ollut koko elämäni aikana!!! Sopivan luksukas ilman mitään turhaa hienostelua. Mun matkabudjettiin suhteutettuna olin täällä ehkä vähän liian monta yötä, mutta ihan sama, koska hotelli oli niin ihana. Tribe sijaitsee West Perthissä ihan Kings Parkin vieressä. Sijainti ei ole ihan ydinkeskustassa, mutta lähin bussipysäkki on 50 metrin päässä. Hotellissa on ravintola ja baari. Aamupala (ei välttämättä sisälly hintaan) on ihan superhyvä, siellä oli muun muassa chia-vanukasta ja lehtikaalimunakasta. Hyvää ruokaa ja viihtyisä huone, mitä muuta voi vaatia. Hotellissa oli myös siistiä ja palvelu oli ystävällistä.  Ainoa miinus oli, että huone ei ollut kovin tilava, mutta yksin matkustaessa se ei haitannut. Huoneeseen mahtui hyvin kaikki tarpeellinen, mutta ylimääräistä tilaa ei ollut. Mutta silti voin ehdottomasti suositella kaikille tätä hotellia, ihan super!

Best Western Hospitality Inn Esperance

Täällä hotellissa olin sen takia pari yötä, kun road trip meni pieleen. Virallisesti tämä on kai motelli eikä hotelli. Sijainti aivan Esperancen rantakadulla oli mahtava ja huone oli siisti ja tilava. Kylpyhuone olisi voinut olla vähän modernimpi. Mulla oli kolmen hengen huone, koska muita ei ollut vapaana. Hinta 119 $/yö oli vähän liian korkea, mutta siinä vaiheessa kun hotellin varasin, hinnalla ei ollut väliä. Hotellissa oli hyvä ravintola. Ei-piheille road trippailijoille hyvä yöpymispaikka, hotellissa on mahdollista pestä pyykkiä ja siellä on paljon parkkipaikkoja. 

Metro Aspire Hotel Sydney

Sydneystä oli vaikea löytää hyvää hotellia kohtuulliseen hintaan. Tämä neljän tähden hotelli oli oikeastaan ainoa vaihtoehtoni, mutta se oli hyvä vaihtoehto. Hotelli sijaitsi hiljaisen kadun varrella lähellä Darling Harbouria. Huone oli tilava ja siisti ja vasta vähän aikaa sitten remontoitu. Hyvä hotelli, palvelussa olisi vähän parantamisen varaa. Julkinen liikenne ei mene aivan hotellin vierestä, joten vähän joutuu kävelemään. Voin kuitenkin suositella hotellia

HOSTELLIT

1849 Backpackers Albany

En ole mikään maailman innokkain hostellimajoittuja. Ne ovat kyllä halpoja, mutta en tykkää nukkua vieraiden ihmisten ympäröimänä enkä pidä myöskään siitä, että huoneessa ei ole omaa kylpyhuonetta. Jos on pakko mennä hostelliin, niin mielellään maksimissaan neljä henkeä samassa huoneessa, muuten on liikaa liikennettä ja usein huoneet ovat myös aika ahtaita. Jos voi varata huoneen omalla kylppärillä, niin vielä parempi. Joku tykkää hostelleista, koska niissä on helppo tutustua ihmisiin. Se on totta, mutta on myös aika rasittavaa, kun joka päivä huonekaverit vaihtuu ja aina saa olla selittämässä samat jutut että kuka oot ja mihin oot menossa.

Mieluummin yövyn hotellissa omassa rauhassa, mutta joskus on pakko valita hostelli. Majoituspaikkojen suhteen olen aika vaativa ja lisäksi kammoan kaikkia mahdollisia ötököitä. Näissä kaikissa hostelleissa pystyin kuitenkin yöpymään ilman mitään ongelmia. Jos olet ihan superhyperhienohelma-prinsessa, en suosittele, mutta ihan normiprinsessat näissä pärjää.

1849 Backpackers Albany

Siisti hostelli Albanyn keskustassa. Ystävällinen palvelu ja edulliseen hintaan sisältyi myös pannukakkuaamiainen! Hostellissa oli myös ilmainen wifi, joka toimi ihan hyvin. Olin kuuden hengen huoneessa, mutta siellä ei ollut lisäkseni kuin kaksi muuta ihmistä, joten siellä oli rauhallista. Ainoa miinus huoneessa oli todella yksinkertainen sisustus, siellä ei ollut mitään tilaa tavaroiden säilytykseen.

YHA Hostels

Kaikki YHA (youth hostels association) hostellit, jossa yövyin olivat siistejä ja kaikkia niistä voin suositella. Erilaisia huonetyyppejä tuli testattua, Canberrassa olin kahdeksan hengen huoneessa (ei kiitos) ja Brisbanessa neljän hengen huoneessa, jossa oli oma kylpyhuone ja ilmastointi. Hostellien taso vaihtelee aika paljonkin, osa on vähän nuhjuisempia ja osa on ihan hienoja. Nämä hostellit eivät ole mitään bilehostelleja, mikä on hyvä. Niissä on hyvät yleiset tilat, joissa on ilmainen wifi, huoneessa toimiva wifi maksoi vähän ekstraa. Huoneissa on myös kaapit tavaroiden säilytykseen, tarvitset oman lukon.

Näkymä hostellin ikkunasta Melbournessa

Surkeimmassa kunnossa olevat hostellit olivat Canberrassa ja Perthissä, ne olivat aika kuluneita. Paras ja modernein oli Brisbanen hostelli. Adelaidessa huoneeseen kuului liikenteen melu ohimenevältä kadulta ja Melbournessa huoneessa ei ollut ilmastointia, mutta muuten hostelleissa ei ollut mitään vikaa. Sydneyssä olin Sydney Central hostellissa, joka oli ihan okei.

AIRBNB

Air Bnb Midlandissa

Tätä majoitusmuotoa en ollut testannut ennen Australiaa ja mulla oli muutenkin aika suuret ennakkoluulot AirBnb:tä kohtaan. Ahdistava ajatus mennä jonkun toisen, vieraan ihmisen kotiin ja majoittua siellä. Kuitenkin, jo aika reissuni alussa rohkaistuin testaamaan palvelua. Valitsin sellaisen kohteen, josta oli paljon kuvia ja tietoa sekä myös monta arvotelua. Lisäksi myös vuokraajan tiedot luin tarkkaan ja ihan naaman perusteella tuomitsin kuka näytti luotettavalta. Kahdessa eri paikassa majoitun AirBnb:n kautta ja molemmat olivat hyviä.

Fremantlen kohde ei ole enää vuokrattavissa, mutta asunto, jossa yövyin Midlandissa on. Asunnon voi vuokrata kokonaan tai vain yhden huoneen. Asunto on vain AirBnb käytössä, omistaja ei asu siellä. Hän yöpyy siellä vain silloin tällöin. Itse vuokrasin vain yhden huoneen, koska se oli halvempaa, suurimman osan ajasta sain silti olla yksin asunnossa. Parina yönä toisessa huoneessa oli joku muu myös. Se oli vähän ahdistavaa, mutta huoneen ovessa oli onneksi lukko.

LEIRINTÄALUEET

Leirintäalueilta minulla ei ihan kauheasti kokemuksia ole, mutta niitä ainakin on Australiassa paljon. Leirintäalueita on eri tasoisia ja hintaisia: Kansallispuistoissa ja teiden varsilla on sähköttömiä yöpymispaikkoja, joissa ei ole mitään palveluita. Osa ei maksa mitään. Vaikka monessa paikassa en yöpynyt, yhtä paikkaa voin suositella. Quaalup Homestead Wilderness Retreat sijaitsee keskellä Fitzgerald River National Parkia. Se on leirintäalueen ja Bed & Breakfastin sekoitus. Siellä on mökkejä sekä myös teltta/leirintäpaikkoja. Alueen sähkö tuotetaan aurinkovoimalla ja se on keskellä korpea kansallispuistossa. Siellä oli todella rauhallista ja maisemat olivat upeat. 

RAVINTOLAT

Jamie’s Italian

RAVINTOLAKETJUT

Grill’d: 

Tämän hampurilaisketjun ravintoloita löytyy yli 100 ympäri Australiaa. Ketju ainakin vaikuttaa olevan vähän keskivertoa parempi pikaruokala: Grill’d  mm. käyttää paikallisesti tuotettua lihaa ja kasviksia sekä tukee erilaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä. Hyvää ruokaa siellä oli ja hinta-laatusuhde oli kohdillaan. Kesäkurpitsaranskalaisia kannattaa kokeilla! ♡

Mad Mex

Kuin Subway, mutta meksikolaisella ruoalla. Tarjolla on esimerkiksi burritoja ja tacoja, joihin saat valita haluamasi täytteet tiskiltä. Löytyy useista kaupungeista.

Guzman y Gomez

Mad Mexin kanssa samantyylinen meksikolaista ruokaa tarjoava pikaruokapaikka. Näitä löytyy Australian lisäksi myös Japanista ja Singaporesta.

Jamie’s Italian

Jamie’s Italian

Hieman edellämainittuja kalliimpi ravintola. Jamie Oliverin italialaisia ravintoloita on Australiassa jäljellä neljä, Canberran ravintola on suljettu keväällä. Täältä saa hyvää ruokaa, varsinkin arancini-risottopallot jäivät mieleen. ♡ Kävin kolmessa eri kaupungissa näissä ravintoloissa ja ruoan ja palvelun taso vaihteli kyllä paljon. Perthissä ja Canberrassa oli huono palvelu. Toisella kerralla Perthissä, myös ruoka ei ollut niin hyvää. Adelaidessa taas palvelu ja ruoka olivat hyviä.

Jamie’s Italian

Hog’s Australia Steakhouse/ Hog’s Breath Cafe

En nyt ihan varma ole mikä tämän ketjun nimi virallisesti on, mutta hyvää ruokaa sieltä sai. Ei mikään fine dining-paikka, vaan mulle tuli tästä mieleen True Bloodin Merlotte’s-baari. Hinta-laatusuhde oli kohdillaan, vampyyri-Bill vain puuttui. Ketjun ravintoloita löytyy ympäri Australiaa.

PJ O’Brien’s Irish Pub

Tämä paikka ei muuten olisi mun listalla, mutta se oli pakko laittaa tähän, koska täällä söin kengurupihviä!  Ihan perus irkkupubi, ruoka oli hyvää. Ravintola löytyy Melbournen lisäksi myös Sydneystä ja Cairnsista. Harkitsin kauan, uskallanko maistaa kengurunlihaa, onneksi maistoin. Ajalttelin, että se maistuu jotenkin tosi oudolle, mutta se olikin tosi hyvää! Sori kengurut, ootte söpöjä, mutta kelpaatte myös mun lautaselle. PJ O’Brienissa syöty kengurupihvi oli parempaa kun myöhemmin Sydneyssä syömäni kenguruhampurilainen. Suosittelen maistamaan kengurufileetä, se maistuu aikalailla samalle kuin naudanliha.

Kengurupihvi oli hyvää

Dôme

Näitä kahviloita löytyy ympäri Länsi-Australiaa sekä myös Tasmaniasta ja Darwinista. Näistä kahviloista saa ihan superhyviä vohveleita! Listalla on myös paljon erilaisia juomia ja myös ruoka-annoksia.

Miss Maud

Miss Maudin Prinsessaleivos

Ruotsalainen (tietenkin) kahvilaketju, joka on perustettu jo 1971. Kahviloita löytyy ympäri Perthiä ja lähialueilta. Ketjuun kuuluu myös ainakin hotelli ja ravintola, joita en testannut. Kahviloista saa myös ruotsalaisia herkkuja kuten prinsessaleivoksia.

MUUT RAVINTOLAT/KAHVILAT

Los Villanos oli hyvä ravintola Brisbanessa

Rigoni’s Bistro, 27 Leigh Street, Adelaide

Hyvä italialainen ravintola Adelaidessa, täällä söin koko matkani parasta ruokaa!

Bondi Trattoria, 34 Campbell Parade, Bondi Beach

Hyvää italialaista ruokaa ja näköalat Bondi Beachille. Saattoi olla, että hinnoissa oli vähän merinäköalaextraa, mutta ihan sama. Ruoka ja palvelu oli hyvää, kannattaa pysähtyä lounaalle täällä ennen rannalle menemistä.

La Belle Miette, 8 Collins Street,Melbourne

Melbournelainen macaron- ja suklaakauppa. Täältä sai ihan älyttömän hyviä macaron-leivoksia eikä suklaatkaan pahoja ollut. Löytyy parista eri paikasta Melbournessa.

Gelateria Primavera, 157 Spring St, Melbourne

Delin yhteydessä oleva jäätelömyymälä, jossa jäätelömaut vaihtuvat päivittäin.

Tokyo Station Sushi Bar, 8/777 Hay St, Perth 
Mun mielestä Australian parasta sushia! Ei mikään hienostoravintola vaan ihan tavallinen lounaskuppila. Sushi oli todella hyvää ja tuoretta, parasta oli että iltapäivisin kaikki oli puoleen hintaan ja hinnat olivat todella edulliset. 

Little Creatures Brewery, 40 Mews Rd, Fremantle
Mainitsin tämän olutpanimon ja ravintolan jo aiemmassa postauksessani. Olut oli hyvää, ruoka oli hyvää ja myös itse rakennus on mielenkiintoinen. Sijainti meren rannalla on myös ihan täydellinen. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Fremantlen lisäksi Little Creatures-panimo on myös Geelongissa lähellä Melbournea.

RUOKAKAUPAT

Mun superterveelliset eväät 😀

Ulkomailla on hauskaa käydä myös ruokakaupassa ja kokeilla kaikkia erilaisia tuotteita, mitä ei ole Suomessa. Australiassa suurimmat ketjut ovat Woolworths ja Coles. Niissä ei ole kovin suuria eroja, Coles on ehkä vähän edullisempi. Pienempiä ketjuja ovat IGA ja Aldi.

Hintataso on kaupoissa aika sama kuin Suomessa, jotkut tuotteet ovat kalliimpia, jotkut halvempia. Maitotuotteet ovat kalliimpia kuin Suomessa. Tuoreita hedelmiä ja marjoja oli paremmin saatavilla kuin Suomessa ja lähes kaikki oli Australiassa tuotettua. Lämpimästä ilmastosta ja tuontirajoituksista on jotain hyötyä. Vaikka tarjontaa oli paljon, hedelmät eivät olleet mitenkään erityisen halpoja.

Mun Suomi100-itsenäisyyspäivän ateria
Lounas viinitilalla

Saisinpa taas olla hotellissa ja syödä ravintolassa monta kuukautta peräkkäin. ♡

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s