MAAILMAN PARAS LASAGNE

reseptit
Kuva täältä

Lasagne on suosittua ruokaa ympäri maailman ja tunnetusti ainakin Karvisen lempiruoka. Se on myös yksi omista suosikeistani. Vaikka sen valmistaminen ei ole vaikeaa, sitä tulee silti tehtyä aika harvoin. Nyt voin ihan rehellisesti kehua itseäni, mun resepti on maailman paras. Mun valmistamaa lasagnea on myös muut kehuneet, jos eivät nyt maailman parhaaksi niin ainakin tosi hyväksi. En ole vielä missään syönyt yhtä hyvää lasagnea. Italiasta sitä ehkä voisi löytyä, mutta siellä en ole vielä käynyt. 

Mun reseptillä valmistettu lasagne ei ole mitään kevyttä ja terveellistä. Tällä ohjeella lasagnesta tulee täydellistä. Juustokastikkeen maku on paras, jos sen tekee täysmaidosta ja käyttää juustoraasteena Emmentalia. Muskottipähkinää en käytä oikeastaan missään muussa ruuassa kun lasagnessa, mutta ilman sitä kastike ei ole täydellinen. Jauhelihakastike vaatii paljon sipulia, sopivasti tomaattimurskaa ja tarpeeksi mausteita sekä tomaatin takia myös vähän sokeria.

Lasagne (8-10 annosta)

12-16 lasagnelevyä

juustokastike

45 g voita

3-4 rkl vehnäjauhoja

1 l täysmaitoa

150 g Emmental-raastetta

1 tl suolaa

1 tl valkopippuria

½ tl muskottipähkinää

ripaus mustapippuria

jauhelihakastike

2 isoa sipulia

1 rkl hunajaa

400-500 g naudan jauhelihaa

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 rkl kuivattua basilikaa

1 rkl kuivattua oreganoa

1 rkl paprikajauhetta

3-4 rkl vehnäjauhoja

4 dl vettä

1 tlk (400 g) tomaattimurskaa

1 ½ rkl sokeria

1. Valmista juustokastike: Sulata voi, lisää vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito vähän kerrallaan, sekoita kokoajan. Jatka kastikkeen sekoittamista koko ajan. Kun kastike sakenee hieman, lisää juustoraaste ja mausteet. Kun juusto on sulanut, kastike on valmista.

2. Valmista jauhelihakastike: Kuullota sipulia pari minuuttia hunajan kanssa. Lisää jauheliha. Kypsennä jauheliha kypsäksi ja lisää mausteet. Sekoita vehnäjauhot jauhelihan sekaan ja lisää vesi ja tomaattimurska. Anna kiehua 10 minuuttia ja lisää sokeri.

3. Kokoa lasagne vuokaan: Alimmaksi jauhelihakastiketta ja sen jälkeen lasagnelevyt. Jatka kerroksia niin, että juustokastike jää päällimmäiseksi.

4. Paista 175 ℃ puolitoista tuntia.

Lasagnelevyjen määrä riippuu siitä, teetkö kolme vai neljä kerrosta. Mausteiden määrää voit lisätä tai vähentää oman makusi mukaan. En ole aiemmin käyttänyt ohjetta lasagnen tekemiseen, tänään kirjoitin ekan kerran vasta reseptin ylös paperille, kun tein ruokaa. Suunnilleen samalta mun lasagne on aina maistunut vaikka ohjetta ei ole ollutkaan.  Ehkä tän mun reseptin (ja kaiken muunkin kokkauksen) salaisuus on se, että reseptiä ei liian tarkkaan noudateta, vaan luovuutta saa käyttää.  

Jokaisella saa olla oma mielipide, mutta en usko, että tätä parempaa reseptiä löydät mistään.

Lasagnen ainoa huono puoli on se, että se ei ole kovin kuvauksellista ruokaa. 😁

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s