KAALILAATIKKO

reseptit

Tein sen taas. Valmistin rumaa ruokaa.

Mutta kun kaalilaatikko on niin hyvää!

Ihan ekana: OMG nyt on syyskuu! Aika menee niin äkkiä. Nyt on oikeasti syksy vaikka lämmintä on vielä ollut yli 20 astetta. Kuten omenaruoat, myös kaali sopii syksyyn. Parasta kaaliruokaa on ehdottomasta kaalilaatikko, vaikka myös kaalikääryleet ovat hyviä. Kaalilaatikon tekeminen vie aikaa, vaatii paljon pilkkomista ja monta valmistusastiaa, mutta lopputulos on kaiken sen vaivan arvoinen.

En ymmärrä miten niin moni ei muka tykkää kaalista? Haiseehan keräkaali ehkä vähän oudolle, mutta maku ei ole mitenkään omituinen, vaan aika mitäänsanomaton. Se on terveellistä ja siitä voi valmistaa monenlaisia ruokia. Kaalilaatikkoon käytetään keräkaalia (valkokaalia). Muita monikäyttöisiä ja hyviä lajikkeita ovat kukkakaali, parsakaali ja lehtikaali. Olen ehkä vähän omituinen, koska tykkään myös ruusukaalista, joka on monien inhokki. Veikkaan, että se johtuu siitä hajusta, eikä moni ole koskaan edes maistanut kyseistä kasvista.

Mun kaalilaatikkoresepti on kai aika perinteinen, paitsi puuroriisin sijaan käytän tavallista riisiä tai risottoriisiä. En halua että laatikosta tulee liian mössöä. Kypsennän myös kaikki ainekset jo ennen kuin ne laitetaan uuniin. Periaatteessa ne voisi kaikki laittaa myös raakana uuniin, silloin kypsennysaika vain on pidempi. Mitään muita mausteita ei tarvitse kuin pippuria, suolaa ja erityisesti meiramia. Ja tietenkin reilusti siirappia. 

Kaalilaatikko (~10 annosta) 

1 ½ kg kaalia

4-5 porkkanaa

2 isoa sipulia

1 l lihalientä

400 g jauhelihaa

3 dl (risotto)riisiä

1½ dl siirappia

2 tl suolaa

2 tl mustapippuria

2 rkl meiramia

1. Pilko kaali, porkkana ja sipuli. Kypsennä kasviksia 15 minuuttia lihaliemessä.

2. Keitä riisit kypsäksi ja paista jauheliha.

3. Sekoita riisit ja jauheliha kasvisten joukkoon. Mausta ja lisää siirappi.

4. Laita seos uunivuokaan ja paista 175 ℃ kaksi tuntia.

Ei ehkä lautasella kaikkein kauneinta, mutta niin hyvää. ☺

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s