HELPPO HELLEHERKKU: BANOFFEE PIE

Yleinen

Tämä on ehdottomasti yksi  mun suosikkiresepti ikinä. Key Lime Pien ja porkkanakakun lisäksi Banoffee Pie on mun suosikkijälkiruoka. Helteellä ei huvita paistaa uunissa mitään eikä muutenkaan valmistaa mitään kovin monimutkaista. Banoffee Pie on ihana herkku helteellä, sen valmistuksessa ei mene kauan eikä uunia tarvita. Käyttämäni resepti on alunperin Valion sivuilta. Valion ohje on vähän monimutkaisempi kun oma yksinkertaistettu kesäversioni. Yksinkertaisessa versiossa itsekeitetty toffee korvataan valmiilla kinuskilla. Tällä tavoin piirakka valmistuu nopeammin ja hellan ääressä tarvitsee viettää mahdollisimman vähän aikaa.  

Banoffee Pien banaani ja toffee ovat täydellinen makuyhdistelmä. Pekaanipähkinät ovat tähän yhdistelmään erinomainen lisä. Makeanhimo häviää tätä piirakkaa maistamalla. Piirakka on todella makeaa, mutta kahvilla maustettu kermavaahto tasoittaa makua. Aiemmin olen keittänyt toffeen itse, mutta en huomannut suurta eroa maussa, vaikka käytin tällä kertaa valmista kinuskia. Jos siis haluat valmistaa yksinkertaisemman version, käytä täytteeseen purkillinen karamellisoitua kondensoitua maitoa toffeen keittämisen sijaan. Sitä saa ostettua useimmista kaupoista ja purkki maksaa noin kolme euroa. Jos haluat vielä helpomman ohjeen, jätä koristeeksi tulevat pähkinät paahtamatta, ne ovat yhtä hyviä niinkin.

Banoffee Pie

pohja

175 g Bastogne-keksejä

30 g pekaanipähkinöitä

85 g voita

toffee

75 g voita

1  ½ dl fariinisokeria

3,3 dl kuohukermaa  

½ tl suolaa

päälle

2-3 banaania

1 prk kuohukermaa  

½ tl pikakahvijauhetta tai 1 rkl kahvia

60 g pekaanipähkinöitä

1 rkl tomusokeria

Valmistus

1. Murskaa keksit ja pähkinät. Sulata voi ja lisää keksimuru, sekoita tasaiseksi. Levitä muruseos (irto)pohjavuokaan (~24 cm). Laita pohja jääkaappiin 10-15 minuutiksi.

2. Keitä kinuski: Sulata voi ja fariinisokeri kattilassa. Kaada joukkoon kerma ja keitä 10-15 minuuttia tai kunnes kinuski sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski keksipohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa. Jos käytät valmista kinuskia, voit lisätä muut täytteet heti.

3. Sekoita tomuseokeri pähkinöiden joukkoon. Paahda pähkinöitä kuivalla, kuumalla pannulla kunnes sokeri on sulanut pähkinöiden pinnalle. Anna pähkinöiden jäähtyä.

4. Leikkaa banaani ohuiksi viipaleiksi ja asettele toffeen päälle. Mausta kerma kahvilla ja vaahdota. Lisää kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele pekaanipähkinöillä. 

Olen nyt kokeillut tehdä Banoffee Pien keittämällä itse toffeen ja käyttänyt valmista kinuskia. Eroa ei mielestäni paljon ole, molemmilla tavoilla piirakasta tulee hyvää. Jos makeanhimo vaivaa tai tarvitsee nopeasti valmistaa vieraille tarjottavaa, Banoffee Pie on erittäin hyvä vaihtoehto.

2 kommenttia artikkeliin ”HELPPO HELLEHERKKU: BANOFFEE PIE

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s