PIETARSAARESSA

matkat, Suomi

Suomen kauneimmat kaupungit löytyvät rannikkoseuduilta. Pietarsaari on yksi suosikeistani. Kaupunki on minulle todella tuttu ja sinne on aina mukava mennä retkelle. Vaikka Pietarsaari on pieni kaupunki sieltä löytyy paljon nähtävää. Kannattaa käydä ainakin vanhassa kaupunginosassa Skatassa kiertelemässä ja ihailemassa Fäbodan rantoja keskustan ulkopuolella. Pietarsaaresta löytyy myös monta hyvää ravintolaa ja kahvilaa. Kahvilasuosikkini on Kaffia ja ravintoloista voi suositella ainakin Pavista, Mango Housea, Mr Bankia ja Friends and Brgrsia. Tiesittekö että ensimmäinen Friends and Brgrs-ravintola avattiin Pietarsaareen?

Pietarsaaressa oli menossa kaupunkifestivaali Jaakon Päivät. Tapahtuma oli taas houkutellut paljon ihmisiä kaupunkiin. Torstaina Skatassa, vanhassa puukaupunginosassa, oli  pihat tapahtuma. Aluksi tuntui vähän oudolta mennä ihailemaan toisten pihoja ja puutarhoja. Uteliaisuus kuitenkin kannatti, koska puutarhat olivat ihania! Useimmat pihat on aidattu, niitä ei pääse kunnolla näkemään ohikulkiessaan, joten sieltä löytyi monta yllätystä, kun pääsi ihailemaan pihaa kunnolla. Skata on kyllä hieno jo pelkästään kaduilta ihailtuna, vanhat puutalot ovat niin kauniita.

Skatan lisäksi tykkään myös Pietarsaaren keskustasta, kaupunki ei ole suuri, mutta sieltä löytyy kaikki mitä tarvitsee. Vierailun arvoisia kauppoja ovat ainakin sisustuskauppa Blossom sekä vaatekaupat Omako, Bros ja Code. Jaakon Päivillä keskustassa oli markkinat. Markkinoilta ei ostoksia löytynyt, mutta yksi pakollinen pysähdys oli. Sia-jäätelö on ihan parasta ja kioskia ei voinut ohittaa. Kookosjäätelö on parasta, mutta myös maistamani sitruunainkivääri oli hyvää.

Taas oli kiva kesäinen iltapäivä Pietarsaaressa, toivottavasti pääsen vierailulle pian uudestaan. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s