RAVINTOLASUOSITUS: WANHA ELBA, KOKKOLA

Yleinen

Söisin aina ravintolassa, jos se olisi mahdollista. Jos ravintola sijaitsee meren rannalla, vielä parempi. Kirjoitin jo aiemmasta retkestä Kokkolaan ja siinä tekstissä suosittelin Kesäravintola Wanhaa Elbaa. Kävin siellä nyt kolmannen kerran syömässä ja ruoka oli jälleen hyvää. Ravintola sijaitsee rannalla Nuorisokeskus Villa Elban vieressä muutaman kilometrin päässä keskustasta. Wanhan Elban ruoan ja terassilta avautuvien maisemien takia kannattaa poiketa vähän sivummalle.

Ruokalista ei ole kovin pitkä, luulen että sieltä silti löytyy jotain jokaiseen makuun, paitsi kasvissyöjille. Listaruokien lisäksi oli tarjolla lounas, joka maksoi 15 euroa sekä päivän annoksena lohi sienikastikkeella. Valitsin lohen, mutta sienikastikkeen vaihdoin tartar-kastikkeeseen. Lohiannos maksoi 19 euroa. Kalan kanssa tarjottiin uusia perunoita ja salaattia. Iltapäivällä ravintolassa ei ollut ruuhkaa ja tilatut annokset tulivat nopeasti. Ravintolan palvelu oli ystävällistä ja iloista. Ruoat tilataan tiskiltä ja ne tuodaan pöytään. Pöytiä ei ollut katettu valmiiksi, mikä oli ainoa miinus. 

Perusaineista saa tehtyä niin hyvää ruokaa!!! Salaatissa nyt ei ollut mitään erikoista, ihan perussalaatti. Perunat oli täydellisesti keitetty ja ne olivat hyviä. Tartar-kastike oli hyvää. Parasta oli kuitenkin lohi, jonka valmistuksessa oli onnistuttu erinomaisesti. Kalan voi pilata niin monella tavalla, liian vähän mausteita ja kuivaksi paistettu, liian pieni lohipala on yleisin ongelma. Tässä annoksessa kalaa oli kuitenkin reilusti ja se oli hyvin kypsennetty. Kalassa oli myös tarpeeksi makua. Wanhassa Elbassa ihan tavallisesta ruoasta saatiin tehtyä todella hyvää ja annos oli todellakin hintansa arvoinen.

Ravintola on avoinna maanataista lauantaihin 12-22 ja sunnuntaisin 12-18  Sannanrannantie 58, Kokkola 

http://www.ravintolawanhaelba.fi/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s