PUUTARHAUNELMIA

puutarha

Aloin miettimään millainen olisi mun unelmien puutarha, koska on niin paljon ideoita joita haluasin toteuttaa. Tänä kesänä nyt ei enää ihmeitä tehdä, mutta ehkä jotain pientä vielä. Voin kertoa, että tämänhetkinen tilanne ei ole lähelläkään unelmien puutarhaa. Liikaa rikkaruohoja ja liian vähän kukkia. Puutarhan osat eivät ole tyyliltään samanlaisia, vaan erilaisia länttejä siellä täällä. Voi kyllä olla, että kaikkien unelmien toteuttamiseen tarvitsee myös enemmän tilaa kun puutarhasta tällä hetkellä löytyy.

Minkälaisesta puutarhasta sitten  haaveilen?

En haaveile oikeastaan vaan yhdestä tyylistä, vaan parasta olisi jos kaikki parhaat tyylit voisi jotenkin  tyylikkäästi yhdistää. Toisaalta pidän japanilaisesta puutarhasta, toisaalta värikkäästä kukkakedosta. Laventelia, unikkoja, auringonkukkia, ruusuja ja tulppaaneja ainakin haluaisin kasvattaa. Myös alppiruusut ja hortesiat ovat kauniita. Etsin kuvia mun unelmien puutarhasta, alkaa vaikuttaa enemmän ja enemmän siltä, että pitäisi muuttaaa Toscanaan tai Etelä-Ranskaan. Siellä ainakin laventeli kasvaisi. Täydellinen puutarha olisi siisti, yhteensopiva kokonaisuus. Kukkapenkit ja istutukset olisivat siististi rajattuja, mutta kuitenkin puutarha olisi luonnollisen näköinen eikä liian huoliteltu. 

Kukkaistutusten lisäksi haaveilen tottakai palmuista. Muita puita voisivat olla tammi ja muut lehtipuut. Tuossa Toscana-kuvassa oleva sypressikuja on ihana, suomalaisena versiona toimisi hyvin koivukuja. Unelmien puutarha ei tietenkään rajoitu naapurin tonttiin, vaan metsään ja pellonlaitaan. Jos mun unelmapuutarha ei sijaitse järven tai meren rannalla, haluan sinne suihkulähteen tai jonkun muun vesiaiheen. Ehkä suihkulähteen lisäksi sellainen japanilainen kalalammikko?

Kukkaistutusten lisäksi haluaisin myös täydellisen potagerin eli koristeellisen keittiöpuutarhan. Sinne voisi johtaa tuollainen ihana ruusupolku. Ehdottomasti tarvitsisin myös söpön puutarhavajan, jossa on hyvä säilyttää kaikkia työkaluja ja istuttaa kasveja. Siellä puutarhavajassa olisi hyvä istutusten lisäksi suunnitella myös sitä, miten saan tyylikkäästi yhdistettyä kaikki mun puutarhaunelmat ja miten saan Suomen ilmaston muutettua niin, että voin ne toteuttaa. Puutarhavajan lisäksi myös huvimaja olisi hauska ja hyödyllinen lisä puutarhaan

Kaikkein tärkein asia unelmien puutarhassa on se, että siellä olisi aina kesä ja aurinko paistaisi. Kukkien ja muiden kasvien kasvatus onnistuisi vuoden ympäri. Aina olisi mukava mennä pihalle ja puutarhaan, eikä vain parina kuukautena vuodessa. Niin, ja rikkaruohoja ei kasvaisi ikinä missään.

Minkälainen olisi sun unelmien puutarha?

kuvat unsplash & pixabay

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s