MIKÄ IHME ON KENKÄVERO?

matkat, Suomi

Kenkävero kuulostaa niin oudolta paikalta nimen perusteella, että pakko oli ottaa selvää minkälainen paikka on kyseessä. Tällä kertaa vierailu kohdistui vain Kenkäveroon ja Mikkelin kaupunki muuten jäi vielä toiselle vierailulle.

Kenkävero on lähellä Mikkelin keskustaa sijaitseva vanha pappila, jonka historia ulottuu puolen vuosituhannen taakse. Pappilana paikka ei ole toiminut enää viiteenkymmeneen vuoteen. Kenkävero on monipuolinen vierailukohde, josta löytyy pappilaravintolan lisäksi  leipomomyymälä, rantakahvila ja muutama erilainen käsityömyymälä. Siellä on myös upea puutarha, joka on tunnettu pioneistaan sekä Joulupukin piilopirtti, jossa Joulupukki viettää kesälomaansa. Ainakin kesäisenä torstaina Kenkävero vaikutti olevan matkailijoiden suosiossa ja siellä olikin paljon ihmisiä. Suomalaisten lisäksi vierailijoita oli ainakin Venäjältä ja Ruotsista. 

Joulupukin piilopirtti oli söpö pikku mökki. Joulupukkia ei näkynyt, mutta tonttuvakoilulaite ja muut tavarat olivat paikoillaan. Kuumalla hellesäällä Joulupukki ei varmaankaan jaksanut vakoilla ketään, vaan ehkä hän oli lähtenyt rannalle?

Vaikka puutarha ei ollut enää ihana parhaassa kukassaan, hieno se oli silti. Siellä oli erilaisten pionien lisäksi myös paljon muita erilaisia kukkia ja erilaisia yrttejä ja hyötykasveja. Laitumella oli muutama lammas, joita ei kyllä paljon näkynyt, koska ne olivat varjossa lepäämässä. Lampaiden lisäksi siellä oli kaneja ja muutama kana. Laventeleista olin kateellinen, tuolla olleesta määrästä voin vain haaveilla.

Pappilaravintolan burgerit olivat hyviä! Mun burgeri oli kanaburgeri ilman kanaa. En tajua miksi vuohenjuustoburgerissa pitää olla aina kanapihvi! Vuohenjuusto sopii hyvin myös ihan tavalliseen hampurilaiseen. Juomaksi valitsin vahingossa greippilimsan, joka ei kyllä vieläkään noussut mun suosikiksi. Jälkiruoaksi sopi rantakahvilassa nautittu vohveli. Vohvelissa oli kermavaahdon ja hillon lisäksi päällä marenkimurua. Kahvilakin oli hieno, mutta ravintola oli mun suosikki, se oli upeasti remontoitu vanhaa tyyliä kunnioittaen. Se olisi varmasti hieno paikka järjestää juhlia.

Jos olet menossa Mikkelin suunnalle, kannattaa ehdottomasti vierailla myös Kenkäverossa. Tai lähteä sinne muuten vain, kuten minä. Kenkävero on avoinna ympäri vuoden. Parasta siellä oli ruoka, mutta myös myymälöistä löytyy paljon ostettavaa, paljon erilaisia lähiruokatuotteita. Ostin pari juttua sieltä, mukaan tarttui mm. leipomomyymälästä ruis-suklaakeksejä ja  näkkärisipsejä sekä muista myymälöistä teetä, kuusenkerkkäsiirappia ja punasipulihilloketta.

Sellainen retki tällä kertaa, kyllä Suomestakin löytyy monta kivaa vierailukohdetta. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s