PARASTA PORKKANAKAKKUA METSÄSTÄMÄSSÄ

reseptit

Minulla on mielessäni mielikuva täydellisestä porkkanakakusta. Melkein jokaisesta kahvilasta saa porkkanakakkua, mutta harvoin löytyy ihan täydellistä makuelämystä. Olen myös kokeillut tehdä kakkua itse vaikka kuinka monella eri reseptillä, mutta vielä en ole löytänyt täydellisintä versioita. Sen lisäksi, että olen jo kokeillut erilaisia reseptejä, olen kerännyt Pinterestiin ohjeita joita en ole vielä testannut. 

Kriteerit täydelliselle porkkanakakulle on aika kovat. Kakku ei saa olla liian kuivaa, mutta ei myöskään liian kosteaa. Se ei saa myöskään olla ällöttävän öljyisen makuinen. Sen pitää olla sopivan mausteista eikä liian makeaa. Kuorrutetta pitää olla tarpeeksi eikä kuorrute saa myöskään olla liian makeaa. Porkkanaa pitää olla tarpeeksi. Pähkinöitä voi olla, mutta ei rusinoita eikä missään nimessä ananasta. Tai, rusinoita ja ananasta voi olla, mutta niitä ei saa huomata kakun koostumuksesta. Kakussa pitää olla makean, suolaisen ja kirpeän tasapaino. 

Jos en muuta keksi, niin ehkä mun elämäntehtävä voisi olla täydellisen porkkanakakkureseptin  keksiminen? Olen tehnyt ja syönyt niin monella eri tavalla epäonnistuneita kakkuja, mutta myös onnistuineita. Mikään ei vain ole ollut täydellinen. En tiedä onko täydellisyyttä tässä asiassa mahdollista tavoittaa, mutta päätin taas kokeilla yhtä reseptiä. 

Tämän porkkanakakun reseptin olen muokannut porkkanamuffini ohjeestani. Porkkanan lisäksi kakussa maistuvat inkivääri ja muut mausteet. Laitoin tuoretta inkivääriä reilusti, ehkä peukalon kokoisen palan.  Kuorrutteena on voikreemiä, jonka alkuperäinen ohje on Dr. Sugar blogista. Ohjeessa olevalla määrällä saat ohuen kerroksen kuorrutetta kakun reunoille ja tehtyä pursotukset kakun päälle. Jos ei Key Lime Pie ollut kovin kevyttä ja terveellistä, niin ei ole kyllä porkkanakakkukaan. Vaikka porkkanahan on kyllä terveellistä… 

Porkkanakakku

pohja

4 munaa

1,5 dl fariinisokeria

1,5 dl sokeria

100 g voita

1,5 dl maitoa

4 dl porkkanaraastetta

pala tuoretta inkivääriä

5 dl vehnäjauhoja

3 tl kanelia

2 tl inkivääriä jauhettuna

1 tl neilikkaa

0,5 tl kardemummaa

3 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

kuorrutus

2,4 dl pehmeää voita

5 dl tomusokeria 

1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria

3-4 rkl maitoa

puolikkaan sitruunan mehu

Valmistus

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Lisää sekaan sulatettu voi ja maito.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan ja vatkaa taikina tasaiseksi.

4. Lisää porkkanaraaste sekä raastettu tuore inkivääri. Sekoita taikina tasaiseksi.

5. Kaada taikina jauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 200 ℃ tunti.

6. Jäähdytä kakku ja kuorruta voikreemillä. Koristele haluamallasi tavalla esimerkiksi kookoshiutaleilla ja pähkinöillä. 

Voikreemin valmistus

1. Vatkaa voita muutama minuutti.

2. Lisää voin sekaan siivilöity tomusokeri. Vatkaa aluksi hyvin hitaasti. Kulho kannattaa peittää liinalla, jotta sokeri ei pölyä. 

3. Kun sokeri ja voi ovat sekoittuneet kunnolla, lisää vaniljasokeri, maito ja sitruunan mehu.

4. Vatkaa kreemiä noin 2-3 minuuttia kunnes se on tarpeeksi kuohkeaa. Jos seos on liian kuivaa, lisää enemmän maitoa/sitruunamehua tai jos se on liian kosteaa, lisää enemmän tomusokeria.

Miten lähelle mielikuvaani täydellisestä kakusta tällä ohjeella pääsee? Kakku on kyllä hyvää. Se on sopivan kosteaa, mutta ei öljyistä. Mausteet maistuvat tarpeeksi eikä kakku ollut liian makeaa. Sitruunainen voikreemi käy hyvin porkkanakakun päälle. Kakku oli kuitenkin vähän liian tiivistä ja porkkanaa olisi saanut olla enemmän. 

Hyvää oli mutta ei täydellistä. Täydellisen reseptin metsästys jatkukoon.

3 kommenttia artikkeliin ”PARASTA PORKKANAKAKKUA METSÄSTÄMÄSSÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s