KESÄINEN KEY LIME PIE

reseptit

Key Lime Pie on sanoinkuvaamattoman hyvä, ällöttävän makea ja epäterveellinen piirakka. Eli siis täydellinen jälkiruoka. Sen valmistus on myös todella yksinkertaista eikä vie aikaa.

Alkuperäinen resepti on Arlan sivuilta. Omaan reseptiini olen lisännyt vielä enemmän limeä, koska sitä ei voi olla liikaa: täytteeseen tulee limen mehun lisäksi myös raastettua kuorta. Olen koristellut kakun aina kermavaahdolla, mutta siihen voi tehdä myös marenkikuorrutuksen. Marenkiin voi kätevästi hyödyntää kakun täytteestä jäävät munanvalkuaiset. Kondensoidun maidon voi tehdä myös itse. Käytin Pullahiiren leivontanurkan ohjetta. Itse tehtynä maitotiiviste on hieman löysempää kuin purkkiversio, mutta ainakin Key Lime Piessa se toimii yhtä hyvin kuin purkkiversiokin.

Key Lime Pie (~12 palaa)

pohja

15 Digestive-keksiä

100 g voita

täyte

5 kananmunan keltuaista

1 prk (~400g) makeaa kondensoitua maitoa

1 dl limen mehua

2 limen kuorta raastettuna

koristeluun

2 dl kermaa

vaniljasokeria

limen kuorta

limen viipaleita

mansikoita

Valmistus

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ne ja painele seos (irtopohja)vuokaan ja paista pohjaa 175 ℃ noin 8 minuuttia.

2. Valmista täyte: sekoita munankeltuaiset kulhossa ja lisää sekaan kondensoitu maito sekä lime. Sekoita tasaiseksi. 

3. Kaada täyte pohjan päälle ja paista piirakkaa vielä noin 15 minuuttia. 

4. Jäähdytä piirakkaa ainakin kolme tuntia jääkaapissa tai pakastimessa.

5. Koristele kakku kermavaahdolla, raastetulla limen kuorella ja esimerkiksi mansikoilla.

Kuten minulla yleensä, tälläkään kertaa leipominen ei onnistunut ihan täydellisesti. Tai no, piirakassa itsessään ei ollut mitään vikaa. Pohja halkesi kolmeen osaan, kun nostin sitä, mutta sen sai onneksi kermavaahdolla peitettyä. Hienot koristelut sain pursotettua ja aloin raastaa limen kuorta. Tietenkään siinä ei voi käydä muuta, kuin se, että raastinrauta tippui keskelle kakkua…sen sai onneksi mansikoilla peitettyä. Ja tärkeintähän ei ole ulkonäkö, vaan maku ja se onnistui täydellisesti. Mansikat ja lime on ihan loistava makuyhdistelmä

Key Lime Pie on niin hyvää ♡♡♡ ja myös ihanan kesäinen, vaikka ei kovin kevyt herkku. Koska piirakka on niin makeaa, sitä ei tule syötyä kerralla kovin paljon. Jos miettii kesäjuhliin parasta kakkua täytekakun sijaan, mun valinta olisi Key Lime Pie. Hienoilla koristeluilla (ja ilman, että heittää raastimen keskelle kakkua) siitä saa tehtyä todella juhlavan näköisen.

Ohje päivitetty 2.3.2019.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s