TULEVAISUUDEN MATKAHAAVEITA

matkat, Yleinen

Helpompi on luetella paikkoja, jossa en haluaisi käydä. Tosin, en usko että maailmassa on yhtään paikkaa, johon en lähtisi jos olisi (turvallinen) mahdollisuus. Olen matkustanut vasta niin vähän, että ihan heti ei ole kohteet loppumassa. Tässä listalla on kymmenen maata, jotka ensimmäisinä tulivat mieleen, kun mietin mihin haluaisin seuraavaksi matkustaa. Osaa näistä haaveista en osaa selittää, mistä ne ovat lähtöisin ja joihinkin on taas ihan selkeä syy, esimerkiksi televisio-ohjelmat tai elokuvat. 

Mihin haluaisin seuraavaksi matkustaa?

1. FLORIDA + MUU USA

Photo by Jason Briscoe on Unsplash

Kuten Australia, tämäkin haave on lähtöisin televisiosta. Katsoin lapsena Flipperiä ja se sijoittuu Floridaan, päätin että haluan matkustaa sinne joskus. (Mutta mitäs ihmettä: Nyt kun tarkistin sarjan tietoja, Wikipedia kertoi minulle, että sarja on suurimmaksi osaksi kuvattu Gold Coastilla, Australiassa…Tuli vähän pettynyt olo, lapsuuden haaveet on murskattu. 😄 Toisaalta, Gold Coast onkin kiva paikka.) Myöhemmin myös sarjat CSI Miami ja Burn Notice, Floridan maisemat näyttävät niissä niin houkuttelevilta (murhista huolimatta), että sinne on joskus pakko päästä.

Photo by Anthony DELANOIX on Unsplash

Floridan lisäksi haluan nähdä kaiken muunkin. USA:sta kuulee ja näkee niin paljon kaikkea hullua, hienoa ja kauheaa, että se on pakko päästä näkemään itse. Tottakai mun matkareitti perustuisi suosikkitelevisio-ohjelmieni maisemiin: New York, Florida, Etelävaltiot, Las Vegas, Kalifornia ja Havaiji- ainakin nämä ja Yellowstone

2. DOMINIKAANINEN TASAVALTA

Photo by Joe deSousa on Unsplash

Jos on nähnyt kuvia Dominikaanisesta tasavallasta ja rannoista, täytyy olla outo jos ei halua sinne. Oikeasti myös tämä kohde on tullut minulle tutuksi televisiosta, kiitos Folke West.

3. KUUBA

Photo by Alexander Kunze on Unsplash

Folke West on käynyt myös Kuubassa. 😊 Yhtä upeita maisemia kun Dominikaanisessa Tasavallassa ja maan kulttuuri kiinnostaa myös. Tänne on ihan pakko päästä joskus.

4. ITALIA

Photo by Giuseppe Mondì on Unsplash

Rakastan historiaa ja ruokaa, joten luulen että Italia olisi oikea kohdemaa. Niin monta kohdetta jossa haluaisin käydä, mutta ensimmäisenä mieleen tulee Toscanan alue sekä Amalfin rannikko. Ja Rooma. Napoli. Sisilia. Ei pysty valitsemaan.

5. PORTUGALI

Photo by Red Mirror on Unsplash

Portugali on jotenkin aina houkutellut, en edes tiedä miksi. Portugalin kieltä olisi hauska oppia. Tännekin on joskus pakko päästä.

6. KREIKKA

Photo by Tom Grimbert on Unsplash

No kuka tänne nyt ei halua? Ainakin jos on nähnyt Mamma Mian tai kuvia Santorinilta. En voi uskoa, että en ole vielä ikinä käynyt Kreikassa.

7. KANADA

Photo by John Lee on Unsplash

Vähän niinkuin Suomi, mutta parempi. Se on mun mielikuva Kanadasta. Eniten kiinnostaa Vancouver ja ympäristö ja kaikki kansallispuistot. Kanada on yksi maista, joihin voisin kuvitella myös muuttavani joskus.

8. UUSI-SEELANTI

Photo by Christoph Deinet on Unsplash

Vähän kuin Australia, mutta ilman tappajaeläimiä. Ja jos on kuvia nähnyt, niin outo täytyy olla jos ei Uusi-Seelanti houkuttele. Myös Uuteen-Seelantiin voisin muuttaa asumaan.

9. JAPANI

Photo by Liam Burnett-Blue on Unsplash

Siisti, turvallinen maa ja sushia. Täysin erilainen kulttuuri länsimaiseen verrattuna ja paljon outoja ruokia, ne on nähtävä. Japani on Aasian maista mielestäni kiinnostavin matkakohde.

10. VENÄJÄ

Photo by Tom Grimbert on Unsplash

Likainen, turvaton maa ja Putin? Venäjästä liikkuu niin paljon legendoja, mutta olen nähnyt myös upeita kuvia maasta. Pakko päästä joskus itse näkemään.

Tässä ei todellakaan ole kaikki kohteet, joihin toivon tulevaisuudessa matkustavani, mutta tässä olisi hyvä alku. Unelmieni matkakohteista voisin kirjoittaa vaikka kirjan, koska vielä tällä hetkellä maita, joissa en ole käynyt, on valitettavasti paljon enemmän kuin niitä joissa olen jo käynyt. Toisaalta matkoista haaveilu on joskus parempaa kuin itse matka.

Tuliko kenellekään muulle näistä kuvista kauhea matkakuume?

4 kommenttia artikkeliin ”TULEVAISUUDEN MATKAHAAVEITA

  1. Innostuin nyt lukemaan tätä sun blogia! Ihania reissukuvia Suomesta ja Australiasta! Kyllä sun täytyy vielä tänne Nivalaanki suunnata 😉

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s