HANKI ELÄMÄ

elämä

”Elä täysillä. Sulla on vaan yksi elämä.”

Kaikki typerät, kliseiset lainaukset elämästä kuulostaa hyviltä jossain vaiheessa. Ja vaikka ne on itsestäänselvyyksiä, niin onhan ne tottakin. Sulla on vaan yksi elämä, joka kestää ehkä noin 80 vuotta.

Mitään ei pidä katua ja on turha miettiä, että mitä jos olisin tehnyt toisin. Jos olisit elänyt toisin, et olisi ehkä tutustunut kaikkiin ihmisiin joita tunnet, etkä käynyt kaikissa paikoissa joissa olet käynyt. Ne virheiltä tuntuvat valinnat on johdattaneet sut juuri tähän tilanteeseen missä olet. Ehkä olet oppinut niistä virheistä jotain. Jos et ole elämääsi tyytyväinen, mieti mitä voit nyt muuttaa, että olisit tyytyväinen. Älä mieti, mitä olisi pitänyt tehdä toisin aiemmin, että asiasi olisivat hyvin. Mikä on mennyttä, on mennyttä. Kaikella mitä teet on jokin merkitys. 

Jos elät päivästä toiseen vain odottaen seuraavaa lomaa, et oikeasti elä. Olet vain elossa ja hengität. Ei jokainen päivä ole pelkkää auringonpaistetta, mutta jokaisen päivän pitäisi olla elämisen arvoinen, eikä vain askel matkalla kohti ”oikeaa elämää”. Sinun ei tarvitse elää muiden odotusten mukaan eikä sun tarvitse edes odottaa itseltäsi mitään. Voit elää päivä kerrallaan miettimättä mitään tai voit suunnittella elämällesi tarkan aikataulun viideksi vuodeksi eteenpäin. Kannattaa muistaa, että koskaan ei voi tietää mitä huominen tuo tullessaan, joten sitä ”oikeaa elämää” kannattaisi elää joka päivä, eikä vasta sitten joskus. Hanki elämä, josta et tarvitse lomaa. 

Elämän tarkoituksen miettiminen on toisaalta turhaa, koska jokainen elää omaa elämäänsä. Elämän tarkoitus on jokaiselle eri. Toisten tyhmältä tuntuvat harrastukset tuottaa tekijöilleen iloa eikä sun tarvitse sitä ymmärtää. Muiden elämänvalinnat eivät ole sinun ongelmasi. Eikä sinun tarvitse kuunnella muiden mielipiteitä omista valinnoistasi. Jos susta tuntuu siltä, että pitää maata viikko sängyssä tekemättä mitään, tee se. Ehkä sillä aikaa keksit, mitä haluat elämälläsi tehdä.

 Muutaman vinkin voin antaa. Vuosien varrella kun olen kuunnellut ihmisiä, heidän ongelmansa olisivat saattaneet selvitä helpommin näitä ohjeita noudattamalla. Seuraavan kerran, ennen kuin valitat, että elämäsi on vaikeaa, mieti auttaisiko joku alla olevista asioista.

 1. Sillä, mitä joku muu susta ajattelee, ei ole mitään väliä. Vain sillä mitä ajattelet itsestäsi on merkitystä. Jos olet jonkun mielestä idiootti, mitä sitten. Jos olet omasta mielestäsi idiootti ja se haittaa sinua, yritä muuttaa asiaa. 

2. Jos joku ihminen ärsyttää sinua, sano se suoraan sille ihmiselle. Muille valittaminen ei kannata. Oli ongelma sitten kaveri, poikaystävä tai vanhemmat, ongelma ratkeaa vain käsittelemällä se kyseisen ihmisen kanssa.

3. Jos vihaat työtäsi, kerro työpaikan ongelmista töissä ja jos se ei auta, vaihda työpaikkaa. Tämäkään ongelma ei ratkea kavereille valittamalla.

Loppuun voi vielä todeta Cheekin sanoin, että kaikki kuolee mut kaikki ei muista elää. Muista se. 

Hauskaa juhannusta kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s