TOSI-TV OSA 2: PARHAAT SISUSTUS/REMONTTI- JA MUODONMUUTOSOHJELMAT

televisio

Viime kerralla tekstiä tuli niin paljon, että jo vähän hävetti. Jatkoa seuraa silti ja nyt vuorossa ovat parhaat sisustus- ja remonttiohjelmat sekä muodonmuutosohjelmat. Molempien tyylien ohjelmia on vuosien varrella tullut niin paljon, voi olla että joku ihan huippusarja on jo päässyt unohtumaan. Ensimmäinen remonttisarja, jota muistan katsoneeni on tietenkin Joka Kodin asuntomarkkinat eli se Remontti-Reiskan ohjelma. En tiennyt, että ohjelmaa on tehty niin kauan, vuodet 1991-2010. 

Image by ElasticComputeFarm from Pixabay

SISUSTUS- JA REMONTTIOHJELMAT

Sisustus- ja remonttiohjelmien parhaus on mielestäni niiden inspiroivuus. Mitä enemmän ideoita sarjasta saan, sitä parempi se on. Siitä en tykkää, jos ohjelmassa tehdään liian yliampuvia ratkaisuja. Hurja remontti (Extreme Makeover: Home Edition) on tästä paras (pahin) esimerkki. Se on varmaankin ihan hyvä ohjelma. Idea ainakin on hyvä: Autetaan vähävaraisia tai vaikeassa tilanteessa olevia perheitä saamaan parempi koti. Totuudesta ohjelman takana liikkuu kuitenkin monenlaisia huhuja ja lopputulokset olivat monesti todella överejä. Kaikista pahinta kuitenkin oli mielestäni huutava juontaja, ohjelma parani paljon jos sitä katsoi ilman ääntä.

TOP 3: Parhaat sisustus- ja remonttiohjelmat

1. Kotoisa
Paras suomalainen sisustusohjelma, onneksi tästä on tulossa toinenkin kausi. Kotoisassa tykkään siitä, että remonttikohteet on ihan tavallisia taloja ja pihoja, eikä mitään miljoonaluksuslukaaleja. Mielestäni kaikki ensimmäisen kauden kohteet olivat todella onnistuneita ja tämän ohjelman suunnittelijat voisin palkata remontoimaan omaa kotiani. 

2.Remppa vai muutto

Remppa vai muutto-ohjelman talojen muutokset saa uskomaan, että vaikka mistä murjusta saat hienon linnan. Tästä sarjasta kanadalaiset jaksot ovat parempia kuin amerikkalaiset. Jillian ja Todd ovat paljon hauskempia juontajia ja se kiukutteleva remppamies kruunaa koko sarjan.

3. Huvila & Huussi

Huvilaa & Huussia on tehty jo yhdeksän kautta ja kymmenes kuvataan tänä kesänä. En ihmettele, että ohjelma on niin suosittu. Tässäkin remontoitavat kohteet ovat ihan tavallisia suomalaisia mökkejä ja pihoja. Ohjelmassa on myös useita eri suunnittelijoita, joten lopputuloksissakin näkee erilaisia tyylejä.

  + kaikki Sarah Richardsonin ohjelmat, hänellä on ihana tyyli

MUODONMUUTOSOHJELMAT

Vaikka itseensä pitäisi olla tyytyväinen sellaisena kun on, varmaan kaikilla on joku asia mitä he haluaisivat itsessään muuttaa, oli se sitten esimerkiksi tyyli, hiustenväri tai paino. Muodonmuutosohjelmia on tehty älytön määrä, osassa muutetaan vain tyyli ja osassa tuntuu, että koko ihminen on muutettu toiseksi. Muodonmuutosohjelmissa näkee, että omien parhaiden puolien korostaminen riittää muutokseen. Tosi-tv:n ollessa kyseessä, mitä shokeeraavampi muutos on kyseessä, sitä enemmän ohjelma ihmisiä kiinnostaa.  Toisin kuin monissa muissa sarjoissa, muodonmuutosohjelmat aiheuttavat harvemmin myötähäpeää tai vahingoniloa (ainakaan minulle) vaan enemmänkin ehkä sääliä ja lopuksi iloa onnistumisen puolesta.

TOP 3: Parhaat muodonmuutosohjelmat

1. Hengenvaarallisesti lihava (My 600lb life)

Tämä on vaan niin järkyttävä ohjelma. Pakko katsoa ja ihmetellä, että miten ihmiset ovat päätyneet tuollaiseen kuntoon. Taustalla on usein todella surullisia elämäntarinoita. Sarjassa nähdään enemmän ja vähemmän onnistuneita laihdutustarinoita. Ohjelmassa lopputulosta ei nähdä, mutta netistä löytyy paljon kuvia muutoksista.

2. Ten Years Younger

Kuten ohjelman nimi sanoo, tässä yritetään tehdä ihmisistä 10 vuotta nuoremman näköisiä. Vaikka osalle osallistujista tehdään kauneusleikkauksia, ei ketään ole tarkoitus muuttaa ihan toiseksi ihmiseksi vaan pyritään vain nuorekkaampaan ulkonäköön tai tässä ihmisten oikeaa ikää vastaavaan ulkonäköön. Iän arviointi on aika karua kuunneltavaa. Siinä näkee myös sen miltä eri ikäisten kuuluisi näyttää, ihmisten arviot vaihtelevat paljon.

Vuosia nuoremmaksi-sarja on ohjelman suomalainen versio, tähän mennessä siitä on julkaistu kaksi tuotantokautta

3. What not to Wear

Tässä ohjelmassa näkee hyvin sen miten paljon pelkkä pukeutuminen, meikki ja kampaus muuttaa ihmistä. What not to wearissa muutetaan vain tyyliä eikä kauneusleikkauksia nähdä. Silti tyylin muuttuessa ihmisissä näkee suuremmankin muutoksen kun he näkevät itsenä eri tavalla. Helposti käy niin, että jumiutuu johonkin tyyliin, eikä uskalla muuttaa mitään, vaikka jo pieni muutos kohentaisi ulkonäköä.

Ehkä tässä on kaikki tositelevisiosta tällä erää. 🙂

Jäljellä on enää oikeat ohjelmat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s