KEVÄTRETKELLÄ KOKKOLASSA

Yleinen

Joskus on ihan hyvä pukea pyhävaatteet päälle ja poistua kotoa kaupunkiin. Tänään suunnaksi valikoitui Kokkola. Vaikka Kokkola on aika pieni kaupunki, helposti siellä ainakin yhden päivän saa kulutettua. 

Kokkolan vanha kaupunki on ihana! Päivää ei pilannut edes hieman tuulinen ja viileä sää, aurinko kuitenkin paistoi pilvettömältä taivaalta. Tuttu kaupunki, mutta en ole kunnon turistikierrosta siellä aikaisemmin tehnyt. 

Kokkolan vanha kaupunki, Neristan, on yksi Suomen parhaiten säilyneitä puukaupunkeja. Suurin osa rakennuksista on 1800-luvulta, mutta myös 1600-luvulta säilyneitä on muutama. Aamupäivällä muita ihmisiä tai liikennettä ei juurikaan ollut, joten sain rauhassa ihailla taloja. Jos saisin päättää, kaikki kaupungit rakennettaisiin samaan tyyliin, pelkkiä söpöjä värikkäitä puutaloja, joissa on hienot puutarhat. Eikä ollenkaan liian isoja kaupunkeja. 

Neristaniin (ja muutenkin Kokkolaan) voi tutustua ihan itse, mutta sinne järjestetään myös opastettuja kierroksia. 

Vanhassa kaupungissa katujen varsilla kasvoi ihania unikoita, jotka kukkivat jo kauniisti. Myös syreenit olivat nyt kauneimmillaan. Haluaisin yhtä paljon ja yhtä kauniita unikkoja mun puutarhaan, tällä hetkellä niitä kukkii huimat yksi kappale.

Vanhassa kaupungissa vierailun lisäksi Kokkolassa voi ihailla merimaisemia esimerkiksi Vanhansatamanlahdessa ja Meripuistossa, samalla pääsee näkemään muutaman vuoden takaisen asuntomessualueen talot. Kokkolassa voi hyvin myös shoppailla, Kauppakeskus Chydeniasta ja keskustasta löytyy ihan hyvä määrä kauppoja. Shoppailuväsymystä voi karkottaa esimerkiksi SIA-jäätelökioskin jäätelöllä, kookosjäätelö on ihan parasta! Jos pelkkä jäätelö ei riitä, voin suositella Kokkolasta näitä ruokapaikkoja :

Café Kahvipuu, Isokatu 11. Kahvila Kokkolan keskustassa, erittäin hyvä palvelu

Kesäravintola Wanha Elba, Sannanrannatie 58. Hyvää ruokaa hienossa ympäristössä aivan meren rannalla. 

Vohvelikahvila, Pitkänsillankatu 26. Superhyviä suolaisia ja makeita vohveleita

Timin grilli, Kokkolan torilla. Täältä saa Suomen toiseksi parhaat kevätrullat, parhaat saa Pietarsaaren torilta.

Yksi juttu Kokkolassa on vielä kokeilematta: Risteily Tankarin majakkasaarelle. Tästä on puhuttu monta vuotta, mutta vieläkin se on toteuttamatta. Jos se tänä kesänä viimeinkin onnistuisi. Tankarin lisäksi toinen paikka missä haluaisin käydä on Vattajanniemi ja Ohtakari , joka sijaitsee noin 30 km Kokkolasta pohjoiseen. Yli 15 km hiekkaranta houkuttelee, jos nämä kesäkelit jatkuu yhtä lämpiminä, täytyy sinne lähteä yksi biitsipäivä viettämään. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s