TOSITELEVISIO ON PARASTA VIIHDETTÄ

televisio

Mainitsin ihan ensimmäisessä blogipostauksessani, että salainen paheeni on huonot tosi-tv -sarjat. Ja niitä on paljon, säännöllisesti en niistä seuraa kuin paria, mutta aina silloin tällöin katson kyllä liian monia.

Alun perin ajattelin, että tosi-tv on roskaa, mutta vuosien saatossa on joukosta löytynyt  myös tv-viihteen helmiä. Eli oikeasti paheeni ei ole huonot vaan hyvät tosi-tv-sarjat. Viime vuosina tositelevisio-ohjelmien määrä on kasvanut ihan älyttömästi ja välillä tuntuu, että televisiosta ei tule enää oikeita ohjelmia ollenkaan. Toisaalta, ei sillä ole mitään väliä, koska varsinaisesti televisiosta katson aika vähän mitään.

Kuva: MTV

Ensimmäisenä tosi-tv:stä tulee varmasti monelle mieleen Big Brother. Siitä en ikinä tykännyt, enkä sitä oikeastaan koskaan katsonut. MTV:ltä olen katsonut kauan kauan sitten The Hillsiä, The Osbournesia sekä Viva la Bamia ja Teen Momia, nämä nyt ensimmäisenä tuli mieleen…Ja tottakai olen katsonut Selviytyjiä, Amazing Racea ja Idolsia.

Opiskelin aiheesta vähän lisää Internetin luotettavimmasta lähteestä. Tositelevisiota on useita eri lajityyppejä ja varmaan jokaisen tyypin ohjelmaa olen katsonut joskus. Suosikkejani ovat dokumentaariset (esim. Poliisit) ja muodonmuutosaiheiset (esim. Remppa vai muutto) sarjat. Piilokameraohjelmista en niinkään välitä. Wikipedia opetti minulle myös, että tosi-tv:tä katsotaan koska se aiheuttaa myötähäpeää ja/tai vahingoniloa. Suosion salaisuus voi olla myös se, että se tosi-tv kertoo todellisesta (käsikirjoitetusta) elämästa ja oikeistä henkilöistä ja ihmisistä on kiva tarkastella (tirkistellä) muiden toimintaa erilaisissa tilanteissa.

Kuva: Nelonen Media

TOP 5 PARHAAT SUOMALAISET TOSITELEVISIO-OHJELMAT KOSKAAN

1. Suomen huutokauppakeisari

Hauskin ja sympaattisin sarja ikinä. Enkä ole ainoa, joka ohjelmasta tykkää, siitä on menossa jo kahdeksas kausi. Tätä sarjaa olen seurannut säännöllisesti ja ja se onkin tiistai-illan piristys. Päähenkilöt on ihania ja hyvää sarjassa on myös se, että sarja on oikeasti vaikuttanut positiivisesti heidän yritykseensä. Ja Markku, ilman Markkua sarja ei olisi mitään. ♡♡♡

2. Sohvaperunat

Ensimmäisen kerran kun kuulin Sohvaperunoista, en ymmärtänyt ohjelman ideaa ollenkaan. Miksi joku haluaisi nähdä kun muut katsovat televisiota? Ei kannata tuomita ennen kuin katsoo, aivan loistava sarja!

3. Sinkkulaiva

Tästä ohjelmasta toivoisin lisää jaksoja ja äkkiä! Tässä on sitä jotain, myötähäpeä yhdistettynä ruotsinlaiva-tunnelman glamouriin. Parasta viihdettä. Ja vähän surullista. 

4. Satuhäät/Unelmahäät

Draamaa ja kyyneliä ei tästä sarjasta puutu, vaikka aihe on niinkin iloinen kun häät. Voittaa kaikki muut hääaiheiset sarjat. Tästä sarjasta saa todella hyvän yleiskatsauksen suomalaisten juhlakulttuuriin ja muutenkin suomalaisiin. Ohjelmassa on nähty todella erilaisia häitä viinanhuuruisista skandaalihäistä tosi ihaniin ja hienosti järjestettyihin häihin. Joskus sarjaa katsoessa miettii, että kuinka pariskunta on päätynyt yhteen vaikka vaikuttaa, että heillä ei ole mitään yhteistä. Paitsi häät, jotka monesti kyllä näyttävät siltä, että morsian sanelee miten kaikki järjestetään ja sulhanenkin on vaan osa juhlarekvisiittaa. Kaiken kaikkiaan positiivinen sarja, jos unohtaa muutaman myötähäpeää aiheuttaneen draamakuningattaren.

5. Temptation Island

Kuka tätä muka ei ole katsonut? Olen katsonut kaikki muut kaudet paitsi toisen. Tätä ohjelmaa katsoessa ensimmäinen ajatus on, että onko tuollaisia ihmisiä oikeasti ja mistä ne löytää osallistujat tähän. Ja kuinka joku voi juoda niin paljon? Mutta silti pakko katsoa. Jos tästä sarjasta voi jotain oppia, on se, että ensivaikutelma ei välttämättä kerro ihmisestä kaikkea. Kun miettii niitä sinkkujen noloja esittelylauseita sarjan alussa ja sitä mitä ihmisistä paljastuu sarjan edetessä.  Seuraaville kausille toivoisin ehkä hieman vanhempia osallistujia, joilla olisi takana jo kauemmin yhteistä elämää eikä mitään teinejä. Ja Sami Kuroselle uudet kengät. 😄

Kuva: Discovery Networks Finland

Jos jollekin tv-kanavalle pitää antaa pisteitä tosi-tv:n esittämisessä, se on TLC. Olen katsonut amerikkalaista TLC:tä aikaisemmin, mutta onneksi kanava on saatu myös Suomeen. Ihan sama mihin aikaan päivästä tälle kanavalle kääntää, niin jotain katsottavaa sieltä löytyy. Say Yes to the Dress kaikkine eri versioineen, Hengenvaarallisesti lihava tai Löysät pois sekä Pienten perhe. Mutta kaiken huippu on Breaking Amish. Se sarja on kyllä sellainen only in America. Sarja kertoo amish-nuorista, jotka kokeilevat elämää yhteisönsä ulkopuolella. 11.6 sarja näkyy alkavan alusta, kannattaa katsoa.

Koska minua vähän hävettää, että olen kirjoittanut tästä aiheesta näin pitkästi, niin voisin mennä katsomaan vähän telkkaria ja kirjoittaa vaikka erillisen postauksen suosikki sisustus- ja remontointi- sekä muodonmuutosohjelmista. Ja sitten on vielä myös ne kaikki ihan oikeat ohjelmat.

Yksi kommentti artikkeliin ”TOSITELEVISIO ON PARASTA VIIHDETTÄ

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s